Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

9 Mai 2010

Nu, nu am fost la paradă. Nu voi enumera motivele, deoarece încerc să fiu obiectiv. Posibil că a fost frumos. Cu sigurantă au fost multe coroane de flori și posibil ceva baloane. Am văzut pe stradă un veteran de război cu pieptul plin de medalii, inclusiv cea primită anul acesta, dar nu am reușit să-i fac o poză... Se pare că anul acesta s-au depus 2 coroane de flori și la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Totuși, acele 2 coroane de flori nici măcar nu se compară cu mulțimea de flori depuse la monumentul ostaşului sovietic(dacă nu mă greşesc, este vorba de monumentul ostaşului necunoscut).







După paradă a avut loc un concert la casa de cultură(care încă mai păstrează elemente sovietice), iar la stadion a fost dat startul sezonului sportiv prin concurs de şah, dame, dar şi tradiţionalul deja meci de fotbal dintre tineret si "veterani"(aici cu sensul de persoane care nu mai au doar 20 ani).







In loc de P.S. - chiar dacă nu prea sunt de acord cu denumirea sărbătorii 9 Mai - "Ziua Victoriei", sunt total pentru comemorarea victemelor războiului..

11 mai 2010

2 comments

  1. iulica Says:
  2. Satul meu frumos...
    Tin minte cum plecam si noi la parada de 9 mai in fiecare an..., de cativa ani nu am mai fost, iar Domnii veterani sunt din ce in ce mai putini..., si totusi asta nu e ziua Victoriei peentru noi, poporul nostru a avut numai de pierdut..., cum a zis si strabunelul meu, care nu a fost deloc un las ca a fugit de razboi..., pentru ca, cum zicea el :" Nu e razboiul nostru"...

     
  3. Napocel Says:
  4. Ai scris că: "nu prea" ești de acord cu parada. Eu nu sunt deloc de acord cu parada criminalilor. mă repet ca-n comentariul precedent; schimbă formatul, culoarea textului că abia se vede pe imagine.

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)