Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Alegeri locale în Pelinia(5 iunie 2011)


În Pelinia, ca și în întreaga țară, iar au loc alegeri. De această dată – alegeri locale. În listele electorale au fost incluşi 6046 alegători, care îşi pot exercita dreptul la vot în cadrul a 3 secţii de votare, care se află în incinta Casei de Cultură, Liceului Teoretic şi a Gimnaziului din localitate.
Eșchierul politic e aproximativ același ca și în toată Moldova: PCRM, PLDM, PD și PL. La acestea se mai adaugă și Partidul Umanist, dar și independenții.
Actualul primar, Gheorghe Bagrin, după perindarea de-a lungul timpului prin mai multe partide, la aceste alegeri va fi candidat independent. PCRM-ul a înaintat candidatura lui Ion Postolachi, rezident la Drochia, dar cu origini din Pelinia. În aceiași situație este și candidatul din partea PD, Ion Țurcanu, care este din sat, dar locuieșe și practică avocatura la Bălți. PLDM-ul propune candidatura lui Valeriu Țurcanu, iar din partea PPDM candidează directorul Gimnaziului, Ion Pripa, fost primar în perioada 2001-2005. Lupta pare strânsă și probabil nu se va decide din primul tur. Cu șanse reale pornesc actualul primar, dar și candidații din partea PD, PCRM și poate PLDM.
În lupta pentru un loc în consiliul sătesc, bătălia e între aceleași 3 partide, la care cu siguranță se vor alătura și reprezentanții Partidului Liberal condus de Petru Chilaru(directorul Casei de Cultura).
Deci, lupta e strânsă, candidați avem mulți și din toate partidele și de toate orientările; toți sunt din sat: atât la consilieri, cât și la primar. Așa că, îndemnul nostru, dacă va pasă de satul în care ați crescut şi aveţi viză de reşedinţă în Pelinia, indiferent dacă mai locuiți sau nu aici, veniți acasă și exprimați-vă votul pentru candidații care, sperăm noi, vor face din Pelinia o localitate cu care să ne putem mândri.

Accesaţi Rezultatul alegerilor din Pelinia pentru a vedea rezultatul alegerilor locale.

03 iunie 2011

7 comments

  1. Anonim Says:
  2. Numaidecât venim!!! Cu toții la votare!!!

     
  3. În Pelinia ci nu „La Pelina”

     
  4. Admin Says:
  5. @filmandmemorii: Mulțumim pt corectare

     
  6. Anonim Says:
  7. hai spuneti-ne, va rog, care e rezultatu alegerilor?????

     
  8. Admin Says:
  9. @Anonim: Vom actualiza acest articol continuu pentru a vă oferi informațiile importante.

     
  10. Anonim Says:
  11. Demult trebuia acest articol actualizat, nu sinteti un "chisinau" asa de mare ca sa nu aveti datele finale!!! Bad work!

     
  12. Admin Says:
  13. Anonim, daca ai fi citit tot, ai fi vazut link spre articolul cu rezultatele finale care a aparut mult inainte de a comenta tu. Alta data fii mai atent cind citesti ceva si nu spune cuiva care face voluntariat ca nu a facut lucrul bine, mai ales ca rezultatele initiale pe blog au aparut foarte repede.

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)