Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Bradul de Crăciun 2013-2014

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate de toți, acestea aduc veselie, întâlniri cu rudele și prietenii, tradiții frumoase și multe daruri. Cei mici, participă fericiți mai întâi la împodobirea bradului de acasă. Apoi învață colinde, urături și poezii pentru moș Crăciun.

Bradul, chiar dacă este natural sau arfificial, face parte din tradiția sărbătorilor de iarnă. Așa cum spuneam, fiecare încearcă să aducă un pic de magie în casele lor, aprind beculețe, împodobesc brăduțul. Această tradiție a fost preluată și de instituții publice, școli grădinițe, magazine, restaurante, bănci, fabrici, oficii. De asemenea, fiecare localitate, fie ea capitală, oraș sau chiar sat, într-o zonă centrală amplasează un brad împodobit.

Satul Pelinia, în acest an, a avut parte de un brad de Crăciun mare și frumos. A fost amplasat într-o zonă accesibilă unde s-au putut face poze și chiar dansa în jurul bradului. Totuși, bradul putea fi împodobit mai bine. Părerile localnicilor însă au fost unanime: ”Acest brad este cel mai frumos din ultimii ani!”.

Câțiva ani la rând, bradul de Crăciun al satului, era un brad din colțul primăriei. Și nu cred că a avut cineva pretenții din cauza că era un brad care creștea acolo, dar nu era ales unul cu o poziție accesibilă. În consecință, nici nu se vedea bine, nici nu putea ajunge cineva la el măcar să facă niște poze la brad. Pentru detalii, click aici: Bradul de Crăciu 2012-2013. Chiar dacă părerile erau împărțite, probabil domnul primar a aflat că localnicii nu erau mulțumiți de bradul de lângă primărie și în acest an a schimbat complet lucrurile, deci se poate.

Satul Pelinia e un sat mare, cu oameni harnici și gospodari, iar cei care nu au avut un brad acasă, s-au putut bucura de cel din centru satului, care se vedea bine de peste tot. Locuitorii merită acest gest frumos de atenție din partea autorităților, din partea celor pe care i-au votat în alegeri. Și acest brad, nu e un capriciu, cum ar putea unii să afirme, e o siguranță că localitatea este încă una prosperă, înseamnă speranța că în acest sat mai locuiește cineva, că nu sunt toți plecați. Iar cei care vin acasă de sărbători în satul de baștină, nu găsesc un sat părăsit, așa cum sunt multe altele, dar un sat mare, cu brad frumos, cu copii care merg cu colinda și cu uratul de sărbători...

P.S. Această poză ne-a fost trimisă pe facebook. Dacă are cineva poze mai reușite, le publicăm fără nici o problemă. 

20 ianuarie 2014

4 comments

  1. Anonim Says:
  2. Da, bradul putea fi impodobit si mai bine, dar oricum am ramas placut surprinsa si m-am bucurat foarte tare cind am vazut bradul impodobit in centrul satului.

     
  3. Anonim Says:
  4. Bradul a fost foarte frumos , bravo domnului PRIMAR ....

     
  5. Anonim Says:
  6. Demult n-a mai fost bradul in centru asa ca anu acesta, foarte frumos )))) si in anii viitori la fel vreau sa-l vad asa :)

     
  7. Vlad Says:
  8. ma bucur ca primarul v-a facut anul acesta pe plac ca sa nu mai mincati un an intreg la rahat )))

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)