Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Cui dăm Primăria? Fii informat pentru alegerile din 14 iunie 2015!

Voința poporului se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret și liber exprimat. 
La cele spuse mai sus, am mai putea adăuga un aspect foarte important - INFORMAREA. Ca să faci alegerea corectă, trebuie să știi cine sunt candidații, să afli ce obiective și planuri au pentru localitate și dacă îți dorești o schimbare anume, să alegi acel candidat care ar putea să o facă. În plus, candidatul pentru funcția de primar într-o localitate trebuie să aibă și niște calități personale - să fie corect, sincer, capabil, responsabil, să poată comunica cu cetățenii și să realizeze ce-și propune.

Vom expune mai jos câteva date importante despre candidații la funcția de primar în satul Pelinia, fără a ne exprima părerea proprie sau susținerea vre-unui candidat. Fiecare este liber să aleagă fără a fi influențat. Precizăm că ordinea în care îi prezentăm, este cea în care am primit informații despre acești candidați și nu reflectă părerile proprii. Dacă aveți informații suplimentare (sau contraargumente), vă rugăm să ne contactați.

Sărăteanu Titus - Candidat independent la funcția de primar și consilier  - ”Votează schimbarea spre binele tuturor sătenilor!”
Date personale: 47 ani, a. n. 1968, s. Pelinia, căsătorit, 2 copii, părinții profesori - Sărăteanu Mihail Romanovici și Sărăteanu (Nica) Maria Ivanovna.
În prezent este contabil șef, a a mai lucrat la Garda Financiară din Bălți, la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției din Bălți, și la Inspectoratul Fiscal în funcție de inspector superior.
Titus vine cu o serie de 17 propuneri pentru soluționarea problemelor din sat. Noi vă recomandăm să le citiți atent ca să înțelegeți că situația actuală a satului este precară și necesită cu adevărat o schimbare și o asumare a responsabilităților. Printre cele mai importante, putem enumera:
- contribuirea la realizarea măsurilor de asistență socială pentru primirea deplină a ajutoarelor sociale.
- efectuarea reviziei și verificarea tuturor contractelor de dare în arendă a proprietăților primăriei.
- lichidarea gunoiștilor neautorizate;
- restabilirea și păstrarea hotarelor pășunilor;
- amenajarea pieței, a parcului din centru, grădinițelor;
- extinderea iluminatului stradal;
- deschiderea secției de pompieri în sat;
- întreținerea, curățarea și reabilitarea drumurilor;
- apărarea respectării drepturilor cetățenilor prin lege a plății garantate pentru dare în arendă a cotelor și respectarea condițiilor din contract;
- reorganizarea primăriei, reducerea lucrătorilor din primărie care nu îndeplinesc obligațiunile de serviciu cu sinceritate, transparență sau care prejudiciază interesele sătenilor.



Vasile Morogai - Candidat din partea PDM (Partidul Democrat din Moldova) - ”Fapte bune pentru Pelinia”. 
Familia Morogai este cunoscută în sat, în primul rând datorită faptului că sunt proprietarii cafe-barului ”Pelenița” și a restaurantul ”Paradis” din centrul satului. Din mesajul electoral:
”Vă garantez siguranță, ordine și liniște în localitate! 
Dragi prieteni, ne cunoaștem de mult timp și ați fost alături de mine pe parcursul acestor ani. La bine și la greu am împărțit împreună grijile, problemele, dar și bucuriile satului nostru[...]
Priorități stabilite (luate din broșura electorală):
- reparația capitală a Casei de Cultură (termen 2016);
- reparația capitală a Gimnaziului;
- reparația drumurilor locale;
- susținerea și acordarea ajutorului pentru familii;
- iluminarea stradală a întregului sat;
- organizarea zilelor sanitare în sat;
- amenajarea terenurilor de joacă în instituțiile preșcolare.


Zaeț Ion  -  Candidat independent - ”Cu credință în inimă pentru viitorul prosper al satului prin realizarea necesităților locuitorilor!”
Zaeț Ion este un candidat tânăr, energic și cu dorință de a face lucruri bune în satul natal. A contribuit recent la renovarea bisericii și a primit un ordin din partea ÎPS Vladimir


Rodica Catană - Candidat din partea PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova) - ”Moldova merge înainte! Pelinia merge înainte cu Rodica Catană primar!”
Rodica Catană are câteva soluții ambițioase pentru viitorul satului.
Priorități pentru următorii 4 ani:
- Asigurarea populației cu apă potabilă de calitate;
- Reparația drumurilor din sat;
- Construcția trotuarelor pe străzile centrale;
- Atragerea investițiilor pentru crearea de locuri de muncă;
- Extinderea iluminării stradale pe întreg teritoriul satului;
- Amenajarea gunoiștilor autorizate;
- Amenajarea unei zone de odihnă pentru copii și tineret.



Ion Băbălău - PSRM (Partidul Socialiștilor din R. Moldova) - ”Eu voi face ordine în Pelinia!”
Platforma electorală a candidatului se bazează pe administrare profesionistă, trai confortabil, dezvoltare și modernizare și grijă față de oameni.
Pentru a face ordine în Pelinia, Ion Băbălău își propune următoarele:
- responsabilitatea personală a fiecărui funcționar al primăriei;
- instituirea unui departament pentru conlucrarea cu cetățenii;
- program de curățare și amenajare a parcului, pajiștilor, terenuri de joacă, locuri de odihnă;
- renovarea și repararea drumurilor;
- crearea locurilor de muncă pentru tineret și vârstnici;
- susținerea agricultorilor;
- crearea unui centru medical dotat cu autovehicul specializat.



Dolință Valeriu - PCRM (fracțiunea Partidului Comunist din RM.)
Anul nașterii 1962, studii superioare, specialist la CP ”Cîmpia Peliniței”.
Programul său electoral include:
- renovarea și construcția drumurilor;
- asigurarea cetățenilor cu apă potabilă;
- iluminarea străzilor (în măsura posibilităților reale);
- inventarierea totală a fondului funciar;
- punerea în funcție a unității de pompieri;
- construirea unui complex distractiv pentru copii și tineret în parcul satului Pelinia.



Bagrin Gheorghe - Candidat independent  - ”Împreună am depus eforturi pentru ca satul nostru să devină frumos, iar locuitorii lui să ducă o viață mai bună.”
Bagrin Gheorghe a avut mai multe mandate de primar, până în prezent. La aceste alegeri, actualul primar nu promite în scris nimic, doar mulțumește pentru încredere și îndeamnă la vot.


Nu am reușit să facem rost (încă) de pliante/broșuri electorale ale candidaților: 

Antonovici Ion - PPE (Blocul Electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă").

Edu Gicu - Partidul Nostru.

În concluzie, obiectivele candidaților sunt în mare parte generale, fapt care dovedește existența problemelor în localitate. Fie că suntem afectați, sau nu, un trai mai bun necesită un primar competent, cu spirit de inițiativă și dorință de a face doar lucruri bune pentru localitate și locuitori. Indiferent de alegerea fiecăruia, trebuie să fim conștienți că votul este un drept ce MERITĂ a fi exercitat. Viitorul nostru comun depinde de alegerile efectuate. Sperăm ca duminică să faceți alegerea cea mai bună pentru satul Pelinia.

10 iunie 2015

137 comments

  1. Anonim Says:
  2. Bagrin Gheorge - "nu promite în scris nimic, doar mulțumește pentru încredere și îndeamnă la vot." Macar e sincer ca nu va promite nimic :)) Totusi, nu cred ca acest fapt va incurca locuitorii sa-l voteze "din inertie", ca niste oite ascultatoare.

     
  3. Anonim Says:
  4. Bagrin Gheorghe nu va promis ...dar a facut pentru satul nostu multe .pentru uni e mult pentru uni e putin facut dar oameni dragi mai intii trebuie oameni de educat pe urma primarul de schimbat si de invinuit ....a pus urne de gunoi si timp de 2 zile leau furat a pus scaune in parc si timp de o iarna au fost distuse , au fost renovate gredinitele .......Fiti putin mai serios si nu vorbiti ce nu stiti asa ca ginditiva bine si nu dati satul pe mina celui care nui pasa acuma promite multe dar in general cind va veni la conducere no sa se uite la problemele satului ca ei vor veni in sat ca la DACIE nu sa locueasca ....nu fiti indeferti mergeti la vot dar fiti atenti pe cine votati ...

     
  5. Anonim Says:
  6. Jos Comunisti ,,jos Socialisti ,jos Democrati , jos Liberali Democrati ,Jos Ion Zait ,Jos TITUS Sarateanu sunteti niste banditi care vreti sa ne conduceti satul .....

     
  7. Anonim Says:
  8. Domnul Dolință Valeriu, persoana specifica partidului care il reprezinta. Daca in brosura electorala se comit greseli, ce va face daca va fi primar ...? (just sayin)

     
  9. Anonim Says:
  10. Hopa, sustinatorii lui Bagrin ies la suprafata. :)
    Si totusi nu prea am inteles ce mare branza a facut el la primarie.

     
  11. Anonim Says:
  12. Bagrin Gheorghe ce o sa faca el.In acesti anii a stiut numai sa fure.Dute la pesie si odihneste ca tia ajuns

     
  13. Ion Says:
  14. Bagrin a furat cît a putut. Datorită lui nu avem pompieri în sat și durează minim o oră să ajungă cei de la Drochia! Datorită lui ambulanța nu e doar a satului. Acum ne promite pompieri! Cum să ai așa obraz? Tot el se laudă că ne-a făcut drumuri bune în tot satul. UNDE???!!!!! În afară de ședințe cu babele și buna ziua, ce altceva mai face?

     
  15. RODICA Says:
  16. Stimati locuitori ai satului,avem un sat frumos si oameni la fel ,dati sa le acordam incredere celor ce locuies in sat , ce cunosc problemele satului ,dar nu celor ce toata viata au locuit undeva si acum vor sa faca nu stiu ce pentru sat.Va indemn sa faceti alegerea corecta ,caci numai de alegerea noastra,a tuturor, depinde viitorul satului nostru.Sunt departe de casa ,dar ma aflu cu gandul la locurile dragi sufletului si doresc sa avem in fruntea satului un om cu litera mare care sa faca acest sat minunat si mai frumos.Participati la vot si sustineti oamenii demni.

     
  17. Anonim Says:
  18. Buna ziua, stimati locuitori ai satului nostru! Ma bucur ca este persoana responsabila de acest sait care ofera informatii ce tine de satul nostru, la moment informantii ce tine de candidatii care vor sa fie primari. Dar citind informatiile despre candidatii acestia, mi-am pus intrebarea>oare pe cine o sa voteze satul? Eu demult am plecat din sat, dar mi-s cunoscuti candidatii, oare chiar nu mai sunt si alte persoane competente in satul nostru ca sa fie primar? daca sincer, chiar nu vad pe cine ati putea vota ca primar din acesti candidati...sau mai scriti comentarii sa vad ce mai gindeste lumea de la noi?Noi avem un sat frumos si chiar ma mindresc ca sunt din satul Pelinia, dar cind vin si vad ca de atita timp lucrurile ramin neschimbate acolo....ma intristeaza...Obiceiurile se pierd incetul cu incetul, lumea devine tot mai rea si copii neieducati, birfe, fudulie, betie, drumuri tot cu gauri, casa de cultura se darima, linga monumentul eroilor cum te duci spre Biserica este cantina cea darimata, unde a fost discoteca odata iarasi darimaturi pe acolo, in Parkul cela am fost odata erau scaune, a 2 oara deja erau distruse, tot in park unde a fost barul cela tot distus e acolo, si tot asa...Poate nu ar trebui promisiuni atitea, dar de trecut la fapte domnilor Primari care doriti sa fiti. Satul nostru merita sa fie pe locul 1 in toate, pentru aceasta trebuie de muncit, dar nu de vorbit...

     
  19. Anonim Says:
  20. Strategii de DEZVOLTARE a satelor Moldovei. Ce soluții propune un candidat PDM la funcția de primar in satul Pelinia:

    http://www.publika.md/strategii-de-dezvoltare--a-satelor-moldovei-ce-solutii-propune-un-candidat-pdm-la-functia-de-primar_2319441.html

     
  21. Anonim Says:
  22. din toti candidatii parca Sarateanu Titus ar merge sa fie votat, poate el ar face ceva, cu toate ca lumea dama nu mai crede in nimeni, caci ei numai vorbesc si promit pin se vad votati, pe urma uita de tat...

     
  23. Petru P. Says:
  24. Cel mai bun e Titu Sarateanu... nimeni nu are ce sa zica de rau de dinsu, deam inventeaza ca nu traieste in sat. alte argumente nu au. cine-l cunoaste, graieste numa de bine de dinsu. Pe mine m-au convins. eu votez Titu Sarateanu!

     
  25. Anonim Says:
  26. da spunemi te rog unde locueste el daca zici ca locueste sint .....oameni buni ginditiva bine el nu sa putut conduce familea dar nu sat intreg care umbla numai pe la baruri bea ,,,,,si plus la asta el singur a zis ca el o sa vina in sat ca la dacie si o sa lucreze in economie mai departe dar la primarie o sa vina o data pe saptamina .....Omeni dragi nu va dati satul la toti bandti .......ginditava ce facerti ca pe urma o sa fie si mai rau .....pe urma o sa plingem cind o sa ne distruga

     
  27. Anonim Says:
  28. De aceea trebuie sa votam Vasile Morogai - candidatul faptelor NU a vorbelor !

     
  29. Anonim Says:
  30. Omul fa[telor care chiar a facut foarte multe lucruri bune si frumoase in sat este BAGRIN GHEORGHE - NR. 8 IN BULETINUL DE VOT.

     
  31. Anonim Says:
  32. Nu va dati cumparati cu o bere si o gura de carne pentru Titus. Ginditiva cum va conduce satul patru ani daca si-a schimbat locul de munca la fiecare 1-2 ani. Pe baza aceasta ne putem convinge ce nadejde avem daca el nu-si poate pastra locul de munca stabil cum va conduce satul timp de 4 ani amagind lumea cu bere si saslic. Va rugam ginditiva bine inainte a de face pasul decisiv pentru bunastarea tuturor locuitorilor satului.

     
  33. Anonim Says:
  34. Da oare ce o sa faca Vasile Morohai cu Rodica Catana???o sa faca o orchestra si o sa cinte, Ion Zaiet o sa danseze si o sa faca glume (ca-i bun de asa ceva) si o sa veseleasca lumea, Ion Babalau o sa-i imprastie pe toti asa cum si-a imprastiat familia...mai, mai, mai...asa un sat de mare si n-ai pe cine vota...

     
  35. Anonim Says:
  36. Enumera ce a facut anume sa stiu si eu...

     
  37. Anonim Says:
  38. Vasile Morogai stie sa construiasca, stie sa administreze, este gospodar cu familie si copiii la casa... Ce iti mai trebuie?

     
  39. Anonim Says:
  40. Singurul candidat cu sanse impotriva Primarului actual - Vasile Morogai .... Nu votati din inertie...votati schimbarea spre frumos ....

     
  41. Anonim Says:
  42. Daca NU vrei schimbari si vrei pe cineva care urmareste doar interese personale, voteaza Sarateanu! Iti meriti soarta!

     
  43. Anonim Says:
  44. Fetelor din primarie si ,,asistenta sociala" da-ti dovada ca sinteti needucate RUSINE SA VA FIE LA MOMENTUL DAT cu asa PRIMARIE si va miroase fundul a praf de pusca ?? Nu inventati minciuni stind la primarie fara nici un tolc,mai bine dat-ii drumul la prasit sotcile primarului ca nu se stie daca ve-ti mai avea ocazia asta ..;))Speram pe viitor ca o sa umblati cu ziua la prashit,daca intr-adevar se schimba conducerea satului...

     
  45. Anonim Says:
  46. Super comentariul!!!

     
  47. Anonim Says:
  48. Bagrin Gheorghe ....Cine este el : 1). 20 de ani de saracie,2) 20 ani fara drumuri 3)
    20 ani cu mocirla si gropi s.a Si esentialul uitativa la usile primariei satului ca sunt din anii 70 , tinind cont ca sintem in sec21 nu s-a facut nici o reparatie, ti-e rusine sa arati cuiva ca aceasta este primaria La usa de la intrarea in oficiu postal geamul de la usa este spart de citiva ani si nu se gaseste nimeni sa o schimbe.Rusine pentru acest om S-a distrus absolut tot ce a mai fost frumos,

     
  49. Marina Says:
  50. Eu vad 2-3 candidati bunisori. Sarateanu Titus, Morogai Vasile și poate Zaet Ion. Acutalul primar, baba Bagrin care ne face de rusine in toata tara, poate ii ajunge, poate scapind de el sa vedem si lucruri bune facute la noi in sat!

     
  51. Anonim Says:
  52. Stimați săteni ! Suntem oameni de sat care mîine poimîine ne vom întîlni ochi în ochi unul cu altul. De ce atîla ură și invidie trebuie să avem pentru acești candidați? Noi din contra trebuie să le urăm succese tuturor și celui care va cîștiga realizări frumoase pentru a învinge toate greutățile pe care îi vor apărea în cale, și pentru soluționarea problemelor pe care și le-au pus. BAFTĂ TUTUROR!!!

     
  53. Anonim Says:
  54. Titus sarateanu , desi a locuit toata viata undeva ,a fost mereu acasa alaturi de grijile satului si oamenii lui, alaturi de vecini, de prieteni si de parinti. E persoana cea mai vrednica si mai competenta, cu viziunile cele mai clare si cu un plan al modului in care poate face ceva maret pentru oamenii satului, precum au facut-o si parintii lui care au instruit geneatii intregi de elevi, care au dus faima sistemului de invatamint din moldova departe de hotarele tarii.

     
  55. Anonim Says:
  56. Corect succese mari pentru Titus Sărăteanu !!!

     
  57. Anonim Says:
  58. Eu votez Titus Sarateanu

     
  59. Anonim Says:
  60. Votati Adevarul!!! Multe din comentarii sunt false...Votati persoana, care ne va schimba Prezentul nostru pentru binele Viitorului copiilor nostri!!! Am incredere in Titus Sarateanu!!! Succese Titus Sarateanu si bafta tuturor!!!

     
  61. Anonim Says:
  62. iata ca sa ivit un candidat tinar,hotarit cu o mre experienta de viata si e gata sa faca schimbari mari penru sat,atit in profita tinerilor cit si a batrinilor intr-un cuvint al ''locuitorulor'' acestui sat,Zaet Ion...a ajutat chiar si biserica din propria initiativa si din suflet inainte de a oferi mandatul de primar.Vreti foi pline cu vorbe si promisiuni neindeplinite sau fapte?! Votati Zaet Ion,nr.4 eu il sustin si el va face treaba...

     
  63. Anonim Says:
  64. Mai bine ar fi ca fiecare sa aiba parerea sa si sa aiba si argumentele sale pentru care voteaza , la fel cum sa mai spus nu trebuie de ales pe cel care deja ofera mita un pahar de bere sau un frigarui , acest sat ar avea nevoie de un primar tinar si in puteri . Cei 20 de ani care deja au trecut si nu s-a vazut nici o dezvoltare a satului deja sunt trecuti , dar trebuie de ales pe cineva in fire si in puteri care ar ispravi totul . Daca suntem atenti tot aceleasi promisiuni au fost si cu 4 ani in urma si 8 ani , dar ce folos ca nimic nu s-a schimbat . Tinerii doresc dezvoltarea satului , fiecare dintre noi doreste asta si e posibil . Insasi pe mine ma captivat si am incredere in Ion Zaet , baiat tinar , in fire dupa cum se vede , si nu e speriat cind vine vorba sa vorbeasca ceva . Eu aleg Ion Zaet !!! Alege-ti corect si nu va lasati mituiti si deja increzuti in promisiunile ce au fost si acum 20 de ani in urma , Bafta la toti , in special lui Ion Zaet !!!

     
  65. Anonim Says:
  66. Votati schimbarea,numai scimbind ceva vom ajunge mai depate cu realizari frumoase.Votati NR.2.TITUS SARATEANU

     
  67. Anonim Says:
  68. Ceia ce a construit este afacerea lui personala dar nu a facut absolut nimic pentru oamenii din sat. Cel mai scump este aici la bar si la Restaurantul Pelinita.

     
  69. Anonim Says:
  70. Spune un lucru concret ce a facut el pina acum in sat si ce va face si in viitor. Stie doar sa amageasca lumea cu o bere si atit.

     
  71. Anonim Says:
  72. Jos Titus !!!!!!!!!!!!!!¡!!

     
  73. Anonim Says:
  74. Aveti frica de el.... deaceea scrieti si ginditi urit...Vii frica de dreptatea ce va face...

     
  75. Anonim Says:
  76. Din cite vedem fiecare Titus isi tine apararea pe acest sait cu toate ca in realitate , umbla cu berea , Jos Titus

     
  77. Anonim Says:
  78. Comentariul este bun , si la fel cred in Ion Zaet , Succes Ion la aceste alegeri , si in general ca esti un baiat bun Noi votam Ion Zaet , voi pe cine votati ?

     
  79. Anonim Says:
  80. Despre: Titus: 1. Este un om al hartiilor NU un om al faptelor - nu a facut nimic cu minile si nu va putea face nici pt sat, pt ca asa oameni numai stiu sa rasfoiasxa hartii 2. Este un om cu f putine valori morale, daca te-ai obisnuit sa ai un ban mai mult si ajungi sa lucrezi un mic contabil intr-un loc obscur, cazi in depresie si ai o mai mare tentatie sa furi..3. Bai, voi chiar aveti de gand sa votati Titus, chiar aveti nevoie de 4 ani fara nicio schimbare, chiar nu vati zaibit sa vi se strice masinile pe drumurile astea stricate ...chiar Nu vreti ceva mai bun? 4. Ganditi-va daca iese Titus in al doilea tur cu Bagrin... Tot Bagrin o sa castige....daca sunteti atat de limitati intelectual votati Sarateanu si traiti in continuare in mocirla si in saracie O meritati!

     
  81. Anonim Says:
  82. Oameni buni! Nu va fie frica de dreptate si transparentă! Cuibul de viespi de la primărie in frunte cu Bagrin trebuie lichidat. Sa vie un gospodar competent la cirma satului.

     
  83. Anonim Says:
  84. Oameni buni trezitiva la realitate,ginditiva bine cine e Titus Sarateanu,de unde el ia banii pentru campania electorala? Cine sta in spatele lui? Oare nu diaspora de tigani ??? El nu are nici casa nici masa in sat!!! Va locui oare in primarie??? Ori va folosi banii satului ca sa isi faca in 4 ani de toate!!!

     
  85. Anonim Says:
  86. Domnia tale, cel care ai scris birfe la adresa lui Sarateanu ești o nulitate si ai orbul Găinii.

     
  87. Anonim Says:
  88. Cred ca situatia e chiar invers! Deschide tu ochii mai larg si mai analizeaza odata viata si faptele lui!!! Trebuie sa alegem un primar care sa fie din sat si sa inteleaga si sa simpta pe pielea lui cum sa traiesti in acest sat ,sa mearga pe aceleasi drumuri stricate si sa calce prin acelasi glod! Nu sa vina de la Balti pe sosea pina la primarie si sa isi aseze fundul in fotolie si totul sa fie bine si frumos la noi in sat!!!!

     
  89. Aliona Says:
  90. Ce s-au legat toti de Titus! V-a speriat planul sau de reformare a primariei? Nu veti mai avea culcus moale? Zburati toti coruptii si cei care stati degeaba din functie? Se vede ca va tremura genunchii si va zbateti din rasputeri sa sugeti mai departe singele locuitorilor acestui sat! RUSINE sa va fie! La munca, nu la comentat aici, doamnelor de la primarie!

     
  91. Aliona Says:
  92. Persoana care a comentat mai sus: de ce sa mearga pe drumuri stricate si prin glod? Sa vina sa faca drumurile, sa fie bune! In glod am stat pina acum, ne ajunge!!!

     
  93. Anonim Says:
  94. Pai asta iti si spun ca Titus o sa vina pe sosea de la Balti si o sal doara intrun loc de restul locuitorilor din sat care merg prin glod!!!!

     
  95. Aliona Says:
  96. Se vede ca e candidatul ce va da cele mai mari batai de cap de veniti cu asa argumente! Nu aveti ce sa-i reprosati si va legati de povesti inventate! 20 ani ne-au condus cei care merg prin glod si le convine, e timpul sa vina cineva care are studii si va face ceva pentru sat!

     
  97. Anonim Says:
  98. Cine este Titus Sarateanu?E un simplu om!A știut sa muncească in sudoare fruntii de mic, pe cind semenii lui băteau mingea .Nu a adunat comori , dar are o casa si o masa, aici in sat , la el acasă , la care oricine poate sa ia loc si sa- si spune necazul.Nu a pus preț pe partea materială a vieții si nu alergat dupa posturi mari, dar si- a îndeplinit cu dăruire funcțiile deținute. Am mare speranțe in acest om. E omul cuvântului!

     
  99. Anonim Says:
  100. Hai sa fim seriosi ce va face acest om pentru acest sat!!!! Sa ai studii asta inca nu inseamna nimic!!!! Alegeti un om gospodar din sat nu toate specimentele care o lucrat pe unde o putut si o furat!!! Uite cite lucruri o schimbat in citiva ani!!! Nu e un om serios!!! Si nu va face nimic pentru satul nostru!!!!

     
  101. Aliona Says:
  102. Sunt curioasa, toti anonimii care arunca cuvinte murdare in Titus Sarateanu, pe cine sustin? Voi pe cine aparati atit de mult? In plus, aduceti dovezi la vorbele voastre, ca de aruncat vorbe in vint toti is buni.

     
  103. Anonim Says:
  104. Eu sustin canditatii din sat,care o crescut si o muncit in sat!!! Intr-un cuvint GOSPODARII SATULUI !!! Da ceo facut ceilalti pe la Chisinau si Balti ??? Inseamna ca nu le-o fost pre bine pe acolo daca acum se intorc in sat!!! Eu stiu ca omul care are lucru bun la Balti sau la Chisinau sta acolo si isi vede de munca da nu mai cata de unde sa mai rupa cite o bucatica!!! Ca sa nu moara de foame la Chisinau sau in alta parte!!!

     
  105. Anonim Says:
  106. Daca imi da cineva 3 fapte bune care leo facut Titus pentru sat ii dau o bere!!!!::))))))))))

     
  107. Anonim Says:
  108. Ce cuvinte vo zis Titu si chiar leo facut ???? De ziceti voi ca e om a cuvintelor???? Vo dat o bere si o bucata de carne?????

     
  109. Unknown Says:
  110. Eu cred ca comentariile unei persoane anonime nu are valoare

     
  111. Unknown Says:
  112. Eu cred ca comentariile unei persoane anonime nu are valoare

     
  113. Anonim Says:
  114. Eu il sustin pe Vasile Morogai, fiind ca lo dus mintea sa faca o afacere in sat cu banii lui cinstit munciti are casa si ii gospodar in sat si eu cred ca de asa gospodari are nevoie satul nostru nu de banchiri si altfel de oameni! Si precis o sa faca ceva macar pentru tineret !!!!

     
  115. Anonim Says:
  116. Cuvintele acestea se refera la TOATE DOAMNELE din primarie care il ponegresc pe Titus Sarateanu,intr-adevar acest om merita sa fie la conducerea satului,dar nu un tractorist care a dus de nas lumea in loc sa le de-a la femei suma cuvenita de lei pu operatie,ca ajutor Dumnealui,le-a invitat la el in cabinet si le-a servit cu ceocolate..(apoi Titus daca da bere si shashlik ii SUPER fata de acesta..) Haidem s-om calcula logic daca stiti matematica bine , el o cunoaste foarte bine.Apropo doresc sa va mai spun ca Titus are casa la Pelinia care nu este la curent cu aceasta noutate,dar sinteti informati cu asa noutate ca apa din sat care ne vibe la robinet este documental a lui PETRICA BIRLIBA(ginerele primarului),dar ce se refera la drumuri doar am vb mai sus ca avem la conducere un tractorist dar nu un primar..cu studii superioare( acum poate le are ca le-a cumparat)

     
  117. Anonim Says:
  118. Casa e a parintilor si nu a lui! El nu o facut nimic cu maine lui!!!! Numai sa vorbeasca stie ca in rest alceva no facut nimic la viata lui!!!! Un im in viata trebuie sa sadeasca un copac sa construiasca o casa si sa creasca un copil! Copaci si casa precis in sat no facut!!! Doar de acum sa se apuce din banii oamenilor din sat!!!!

     
  119. Anonim Says:
  120. Tu intimplator ai fost in viata lui?? sh ai vazut ca n-o sadit copaci? Se vede ca te mustra constiinta pe care nici nu o ai..dar cu a cui miini el si-a cumparat apartament cu ale tale? dar mai la urma urmei la noi asa-i moda pin nu-i da-i la om un nas in fund, nici nu-i merge bine toata ziua....Bravo tie cred ca tii mare nasul ca la buratino..

     
  121. Anonim Says:
  122. Apartamentul o fost cumparat de socru lui!!!! Si da am fost in viata lui si am vazut ca nu o facut nici o pleasha nika! Si nu va face nimic pentru acest sat! (PS: nasul meu e la fel de lung ca limba ta cu care il lingi toata ziua)

     
  123. Anonim Says:
  124. Sunt candidati care tot au facut , chiar si acel copac la sadit , copilul la educat si multe altele .eu aleg Ion Zaet , baiat tinar de incredere , singur a trait si de mic copil era prietenos si ajutator la nevoie . Oamenii il cunosc si poate fi doar un motiv ca neaga unele fapte buna desore el , este ura .Eu Aleg Ion Zaet !!! Faceti alegerea corecta , insasi el va moderniza satul si va face noi reforme nu doar agrare , dar si in folosul a tuturor oamenilor !!! Votati modernizarea si viitorul , dar nu ce e promis si mituit deja

     
  125. Anonim Says:
  126. Titus nu face treaba in acest sat , 1-2 ani de munca nu se compara cu munca de 4 ani grei care tin de populatia satului si de dorintele lor , Nu votati berea si carnea , deschideti ochii votati viitorul si nu mita

     
  127. Anonim Says:
  128. Inaltimea corespunde da mintea nu prea.... de a conduce un sat asa de mare!!!!

     
  129. Anonim Says:
  130. Si care iti sunt argumentele ?

     
  131. Anonim Says:
  132. Domnule GHEORGHE BAGRIN va doresc succes la alegerile de miine si nu trageti atentea la toate birfele care sunt impotriva dumnevoastra ....pentru ca Comunisti au umblat tot timpul cu minciuni si dupa mite mai umbla si noaptea inaintea alegerilor pe la casele oamenilor si pun fel de fel de minciuni numai ca sai voteze ,,,,,,BAFTA si DOAMNE AJUTA
    VOATI NUMARUL 8 IN BULETINUL DE VOT

     
  133. Anonim Says:
  134. Candidat la functie de primar partidul Comunistele .....nu va zbateti asa de tare si umblati in mez de noapte la portele oamnenilor cu minciuni si pe cine ii intereseaza ce lucreaza ginerile candidatului vostru ....JOS COMUNISTII mai bine facetiva ordine la cirmuirea voastra (CANTORE) daca nu stiti ca aveti acolo o sumedenea dea pensionari bosorogi care nu tin minte ce au mincat aseara dar nu va mai aninati de alti la care nu stiti situatea dar presupuneti ca poate asa este sau asa a fost ....RUSINE SA VA FIE dati SATUL de rusine ...JOS COMUNISTIii ....UNU DOI COMUNISTE LA GUNOI >>>>????????????????????

     
  135. Anonim Says:
  136. Bai oameni buni , Ion Zaet e baiat de treaba , votez cu familia impreuna Ion Zaiet

     
  137. Anonim Says:
  138. bere? carne? de ce dar eu nu am primit nimic? vreau si eu... nu e corect, sa dea deja la toti... doar cu informatii false veniti. unde is dovezile? arata o poza in care Titus ti-a dat tie ceva. ah, ma scuzi, doar sa vorbesti aiurea poti.

     
  139. Anonim Says:
  140. Votatil pe Vasile Morogai! Gospodar,Familist si Om de treaba!!! El chiar merita sa fie primar!!!!

     
  141. Anonim Says:
  142. Ion Zaet asta tu scrii :))))))))))) ?

     
  143. Anonim Says:
  144. Multe ginduri ne framinta dar fapte 0

     
  145. Anonim Says:
  146. Nu , nu sunt Ion

     
  147. Anonim Says:
  148. Votati Vasile Morogai nr 6 in buletinul de vot.El este salvarea pentru acest sat !!!

     
  149. Unknown Says:
  150. Nu va certati, alegirile vin si se duc dar noi raminem !!!

     
  151. Anonim Says:
  152. Noi, oamenii , sintem nesocotiti. Știm aponegri pe alții, dar nu ne uitam la noi sub nas Exprimați-va părerile cu privire la candidatul pe care dorit sa-l votați, dar nu scuipati in sufletul altora.De fiecare data am dat cu oistea in gard cind am ales primarul.daca nu credeți faceți o retrospectiva a foștilor primari si veți descoperi ca au furat cu vagoanele,dar pentru sat nu au făcut nimicac

     
  153. Anonim Says:
  154. Ma uit mai sus cu regret. Sub anonimat toti aduc invinuiri si toti nu fac alt ceva decita ponegri oponentii politici. In loc sa se faca o echipacompetenta de a realiza cevabun pentru sat, de a rezolva problemele strigente ale Pelinienilor voi va certati si demascati gunoiul din ograda vecina.. Nici unul nu este ideal, dar odata ce au fost candidati la funtia de primar al satului merita respectul indiferent de numele ce il au.. Nu toti sunt acolo. Veniti cu argumente nu doar cu invinuiri... Eu, Catana Gheorghii, candidat la functia de consilier din partea partidului politic ,, Partidul Nostru" consider ca e timpul sa vina lumea si cu fapte nu daor cu promisiuni.. Scoateti nasul din sat si colindati pin tara. Vedeti ce sate sunt... Mindritiva cu satul ce il avem si faceti sa fie si mai frumos, mai cu traditie... Votati asa in cit pe urma sa nu va fie rusine sa spuneti numele primarului sau satul de unde veniti... Poate cineva acus o sa imi caute si mie greselele ortografice sau asa zica multe.. asta nu conteaza... Cei ce au ceva a spune sa spuna nu sub anonimat dar asumindusi consecintele... Si asa mult mai putine invinuiri vom avea si poate vom trece si la fapte...

     
  155. Diana Says:
  156. Eu peronal acum am vazut pliantul pus de comunisti pe la portile oamenilor si sa va spun cinstit mi-o trezit 2 sentimente:
    1. sentiment de greata - cum sa nu iti fie rusine sa joci asa murdar si sa scrie asa lucruri urate despre contracanditatii tai .... asta se numeste LASITATE - FATARNICIE si LIPSA de Educatie
    2. un sentiment de mirare - mirare de cat de prosti is oameni sau omul care a scris acele 4 pagini ... Iaca omul acela se lauda ca are facultate, studii superioare ca are studii in Cehoslovacia si ca are copiii la facultate, ca stie engleza si rusa... Dar el romana stie? dar el cum a terminat o facultate daca nu stie sa scrie corect in romana, nu stie ceeea ce stie un copil de clasa a 2-a - sa acorde subiectul cu predicatul... el o lipsit de la lectiile de romana cand se faceau dictari, dar se vrea primar ... dupa cum scrie se vede ca nu a citit in viata lui o carte, dar nu studii superioare....
    Mie personal mi-ar fi rusine sa impart pliante prin sat si sa arat la oameni ca eu nu stiu nici sa scriu, nici sa citesc, ci numai sa arunc cu gunoi in oameni...
    Mie mi-ar fi rusine cu asa tata, cu asa sot, cu asa frate, cu asa vecin ... dapoi cu asa PRIMAR ....
    Si nu ultimul rand dragi comunisti, dragule candidat la functia de primar cu studii in Cehoslovacia, de citit si scris nu prea stiti, dar sa va uitati pe calendar puteti, nu? Eu din cate stiu suntem la alegerile din 2015, nu din 2014 cum scrieti Dvs.
    Sau dorinta dvs. este sa mergem in urma NU inainte? Luminati-ne si pe noi, cei care avem doar studii muzicle, care vindem la piata, care nu stim egnleza ca Dvs. ?!!!!

     
  157. Anonim Says:
  158. Titus Sarateanu a știut sa muncească de mic si nu a dezamăgit pe nimeni pe parcursul vieții. A aparat cu cinste onoarea școlii in care a învățat,îngrijești cu dăruire părinții săi bătrâni, are un cuvint bun si o soluție de rezolvare a problemelor pentru fiecare om care solicita ajutorul sau. Sper ca cu aceeași atitudine va trata problemele satului si grijile oamenilor.Regret mult ca nu - s in tara Sa- mi dau votul pentru Schimbare, Intelegenta si Transparentă.

     
  159. Anonim Says:
  160. Poate ar trebui sa vii in tara sa votezi daca iti pasa de sat, dar nu sa scrii comentarii de prin Romania... ca nu ti-i departe si la cate comentarii SCRII IN FAVAOREA LUI NU ITI PLATESTE RUTIERA IASI- BALTI SA VII SA VOTEZI PENTRU EL?

     
  161. Nu regret de cele negative exprimate in adresa mea. Invers. domnilor si doamnelor anonimi. Eu sunt eu. si imi cunosc faptele mele. Este alta. De ce anume eu sunt unicul candidat pe care ma spalati. Sau cuiva nui place programul meu de lucru. Ma scuzati. Eu sint INDEPENDENT. ASA AM FOST SI ASA O SA FIU TOT TIMPUL IN VIATA. Iar in activitatea primariei pe mine nu ma intereseaza interesele unui grup,partid, sau al unui neam. Nu trebuie de confundat necesitatile unui grup cu necesitatile satului - a tuturor satenilor. DE REZULTATUL ACTIVITATII PRIMARIEI TREBUIE SA BENEFICIEZE TOTI.

     
  162. Unknown Says:
  163. Nu a mai ramas mult pina la aceste alegeri, doar citeva ore, asa ca Dumnezeu sa ne ajute sa avem in fruntea satului un primar competent, destept, muncitor etc. care sa se gindeasca nu numai la el, dar si la oamenii din sat si la problemele lor si sa faca tot posibilul ca sa ne ajute pe toti. Dorinta sa fie, caci bani se gasesc din proiecte, diferite granturi...numai daca va vrea sa faca si pentru sat ceva. Citeva neajunsuri din sat voi enumera si o sa rog sa continuati comentariile cu neajunsurile din sat ca sa vada viitorul primar ce are de facut pe viitor, ca peste 4 ani cind vor fi iarasi alegeri sa-l laude lumea din sat, dar sa nu scrie asa comentarii ca cele mai sus scrise. Deci, la treaba domnule Primar:
    1. Toate drumurile satului nostru sa fie reparate si cosuri de gunoi ar fi bine de pus macar la 50 m distanta, astfel sa fie pastrata curatenia. De ex. drumul ce merge spre scoala Nr 1 sau liceu deja fiind numit, e foarte stricat, drumul spre Sf. Biserica tot e stricat, etc.
    2. Toate strazile sa fie iluminate si chiar camere de filmat sa fie puse pe unele locuri (noaptea e o bezna de parca mergi in iad).
    3. Casa de cultura sa fie reparata, unde in ultima duminica din fiecare luna sa fie adunarea satului si sa vorbeasca primarul cu lumea din sat, sa deie o dare de seama ce a facut si ce vrea sa faca mai departe si sa asculte problemele populatiei.
    4. De reparat casa de nunti (caci sta in centrul satului o cladire asa de mare si neterminata de atitia ani, rusine!).
    5. De gindit ce se poate de facut in locul la cladirea unde a fost discoteca la Ilies pe vremuri, sau un bazin ca sa aiba copiii unde sa se scalde, sa nu se duca la Drochia sau la Balti pentru bazin, sau o sala de forta, trenajoare sau sala de fitness sau ceva sport pentru copii, dar bazinul se poate nu numai pentru copii, ci si pentru maturi(eu tot as merge daca ar fi).
    5. la fel este si cladirea de vizavi de "discoteca de la Ilies", fosta cafenea se poate de reparat si de facut tot o cantina sau ceva de folos, cind ar veni batrinelele de la Biserica sa se opreasca sa manince o farfurie cu bors acolo, sau copiii de la scoala cind or veni poate sa manince, sau cite meciuri pe stadion sunt sa aiba tineretul unde bea un ceai sau o cafea, etc.
    6. Cele 2 fintini de linga casa de nunti sa fie reparate si sa poata lumea sa bea apa de acolo.

     
  164. Unknown Says:
  165. 7. Viceul din spatele casei de cultura sa fie curatit si facut normal ca sa nu treaca lumea pe acolo si sa-si intoarca nasul la 180 grade de tare ce mare puoare este acolo, chiar in centrul satului....
    8. Tot linga acel viceu este o "Catelinaia" sau cum se numeste ea, o cladire avariata la moment care trebuie sau de reparat sau de curatit de acolo tot.
    9. In parcul de linga muzeul satului (vizavi de casa de cultura) se poate de facut loc de joaca pentru copii, de pus niste topogane, ceva nisip unnde sa se joace, poate chiar niste trenajoare etc. dar sa nu fie taiati copacii de acolo, sa fie tot asa frumos verde si de facut loc pentru toate cele spuse mai sus.
    10. In parkul din centrul satului (vizavi de primarie) de pus niste camere de filmat si de vazut cine asa neieducat strica ba scaunele, ba tomberoanele pentru gunoi... si de aratat la adunarile facute in ultima duminica din luna la casa de cultura.
    11. Tot in acel park se poate de facut si o mica cafenea unde sa poti sa te racoresti cu un suc pe asa caldura (loc este, acolo unde a fost acel bar si acum sta darimat).
    12. Cladirea unde a fost spitalul cindva, tare trist ca s-a darimat totul si sta cladirea ceea chiar in centrul poti sa spui, credca soarecii se joaca pe acolo sau cine stie ce e acolo, dar de renovat cladirea si de facut cum a mi fost spitalul ca sa nu se duca iarasi lumea tocmai la balti sau Drochia, caci totusi a fost bine cind era spital acolo, nustiu pe cine l-a incurcat sa inchida singurul spital la un sat asa de mare. Sau daca nu e posibil sa fie iarasi spital, atunci sa se faca ceva acolo, sau sa fie ceva pentru sarmanii batrini care nu mai pot sa aiba grija singuri de ei (caci sunt tare multi in sat asa batrini) sau sa se gindeasca ce se poate de facut acolo, caci atitea cladiri darimate si pustii in centrul satului....nustiu unde mai este asa...
    13. la fiecare Anul Nou sa fie pus bradul in centrul satului asa cum era odata si jucam in jurul lui, sa se inteleaga ca e Anul Nou, dar nu....niste becuri colorate cind ard si cind nu...
    14. Cladirea unde a fost cinva magazin maaare, vizavi de Scoala ceea Pas cu pas, tot in centrul satului, iarasi ce-i cu ea?inainte se mai faceau nunti acolo, credca acum la sigur nu se mai fac caci este unde, sta cladirea fara nici un folos, de facut ceva, de gindit ce se poate de facut, poate iarasi ceva pentru copii caci este acolo scoala si se poate de folosit sau altceva....
    Dati si voi idei, propuneti ceva, acei care scriti comentarii si cititi acest sait, sa nu fiti indiferenti, totusi e satul nostru, satul cu care ne mindrim si trebuie sa o facem in continuare, sa fim mindri mereu ca suntem din satul Pelinia.
    Stimate Dle viitor Primar poate ar fi bine sa atrageti atentia la ce se poate de facut in sat pentru copii si pentru tineret, caci vedeti ca toti pleaca la oras, cu gindul ca in sat n-au ce face, trebuie de atras cumva sa se intoarca in sat dupa studiile facute la oras, totusii copiii sunt viitorul nostru, viitorul tarii...
    15. Un sfat tot as da>sa fie pus o lada sau la primarie sau la posta sau undeva in centrul satului unde lumea sa poata sa puna problemele relatate pe o foaie, chiar fiind anonimi, poate sunt rusinosi sa spuna in fata ce probleme au si vor in sat sa se rezolve, astfel pe o foaie se poate de scris si de atras atentia la ideile si problemele lor.
    Dragi Parinti, dati-mi voie sa ma adresez si la Dumneavoastra ca parinti, aveti grija de copiii Dvs., atrageti atentia la educatia lor si invatati-i sa faca cit mai multe fapte bune, mult depinde de ei si de voi in satul nostru, aceeasi hirtie aruncata pe drum, aceleasi scaune stricate din park, acelas muc de tigara aruncat unde nimeresc etc.
    Multe depinde de noi Toti.
    Succese mari. (continuati cu propuneri si idei, eu am mentionat doar citeva din centrul satului ce se vede de la o distanta cind intri in sat)

     
  166. Anonim Says:
  167. Da se vede ca esti independent nici familie nu tia trebuit in preajma ta ....nmai prieteni cu care sa mergi la bar rusine ....mai ai nas inca sa mai comentez ....JOS dute in economiea ta ...ca no sati mearga sa lucrezi si in economie si in primarie ....BATITILOR CE SUNTETI

     
  168. Salut! Citind toate comentariile de aici, te apucă groaza. În spatele anonimatului, e ușor de criticat, de acuzat (fără nici un argument). Deși cineva a zis că nu ai pe cine vota, eu consider că la alegerile de azi, spre deosebire de altele, chiar sunt candidați promițători, și nu doar unul (din acest motiv, nu voi preciza pe cine votez eu). Ce vom alege, aia vom avea. Totuși, sper să facem majoritatea alegerea bună și să gândim bine, ca la final să nu regretăm alegerea făcută. Hai la VOT!

     
  169. 1. Diana, Dvs chiar credeti ca Valeriu Dolinta a scris pliantul? Greseala lui e ca nu a verificat-o inainte de printare. 2. Cehia se numeste tara, si nu a facut studii acolo, ci perfectionare in domeniul agrar. 3. Voi chiar nu puteti sa nu priviti in ograda vecinului sI sa ponegriti doar? Nu se stie cine va face fata postului de primar. Dar maine te intilnesti cu omul asta fata-n fata si locuiti intr-un sat. E in dreptul fiecaruia sa-si exercite dreptul de vot, dar fara sa of3nseze candidatii. Haideti sa dam dovada de educatie, indiferent ca aveti studii muzicale sau ca vindeti la piata.
    Nu mi-i rusine ca am asa tata! Ma mindresc ca a avut curaj. Mi-I rusine ca avem asa oameni in sat care nu fac altceva decit sa vorbeasca de rau si toate comentariile de mai sus sint dovada. Succes tuturor candidatilor, iar cel care va cistiga sa faca doar lucruri bune pentru sat!

     
  170. Anonim Says:
  171. Mihaela Dolinta: hahahahahahaha! Citeste tot ce ai zis, dupa care citeste foile lu tattu si pe urma sa zici cine pe cine ponegreste! RUSINE sa va fie!!!

     
  172. Anonim Says:
  173. Decibtu vb de ofense cand tatal tau imparte asa pkiante care ofenseaza minimum 10 oameni... Si cum nu iti este rusine de ca persoana care a scris pliantul si care il reprezinta pe tatal tau sau tatal tau nu stie sa faca acordul subiectului cu predicatul ....dar stie sa scrie minciuni despre oameni... Dar tu care pretinzi ca faci facultate si ai studii superioare NU sfatuiesti pe tatal tau sa NU vb urat de altu candidati care au si ei copiiii sivrude care au citit acele pleante pline de ofense gratuite si nejystificate ... Mie mi-ar fibrusine sa ies din casa in locul tau ca tot satul despre voi vorbeste si de nesimtirea de care ati dat dovada ...

     
  174. Anonim Says:
  175. ajuta-l Doamne pe Vasile Morogai..

     
  176. Anonim Says:
  177. Bravo,Mihaela!

     
  178. Anonim Says:
  179. hahahahahahahahahah ce amuzant mi-a fost sa citesc toate comentariile, majoritatea vazind pe Titus in lista candidatilor li s-au dus inima in calcai, dar dati-mi va rog voie sa ma exprim utilizind vocabularul celor ce au scris vorbe de pe pereti, ny 4to? zassali de o schimbare radicala? a-ti stat cu curu la caldut si acum stiti ca vine pizdetsu cu voi? referitor la faptul ca scriati ca nu lucra mai mult de 1-2 ani la acelasi loc, deci sunteti chiar prosti nu gluma, din 98-2009 a lucrat la diferite institutii prin TRANSFER, si i se marea Gradul(inspector-insp superior-capita), 12ani, si apoi contabil lucra concomitent se vede clar cu ochiul liber. ai de plm de ratatii care scriu indodi fara sa puna mintea in miscare, duceti lipsa de neuroni, pacat, sper sa cistige Titus sa faca ordine de mizeria de corupti. scuzati-ma de acest limbaj obscen.

     
  180. Anonim Says:
  181. Corect succese mari pentru TITUS!!!

     
  182. Anonim Says:
  183. Avem mare sperare in tine ,Titus Sarateanu!

     
  184. Anonim Says:
  185. Succes mariiii Domului Bagrin Gheorghe ...

     
  186. Anonim Says:
  187. e si normal ca Valeriu Dolinta a scris pliantul ca cine stie toate datele din famliea voastra sau voi ati informat toata lumea ca aveti ginre in economie si multe altele ....lauda nu duce niciodata la bine o sa se termine toate acestea rusine sa va fie sa criticati alti oameni ce rau va facut GHORGHE BAGRIN si ANDREI AGACHI rusine sa va fie ca suntetio niste mincinosi ce va doare pe voi ce ai facut oamneni acestea si copii lui sau dus la ITALIA ca au avut nevoie de ce tu teai dus la chisinau dar nai ramas in sat asa ca vrei un trai mai bun asa au vrut si copii astor oameni sasi faca o cariera si pe voi sa nu va doara nicari ok .....JOS COMUNISTILOR

     
  188. Tatal meu nu vorbeste de rau si nu ofenseaza pe nimeni! De ceilalti din partid eu nu pot sa afirm acelasi lucru pentru ca nu stiu. In pliant nu e nici o ofensa! Tie sa-ti fie rusine, oricine ai fi. Modul in care te-ai exprimat te caracterizeaza pe deplin! Si plus la asta nu am nimic eu personal cu alegerile, cam de ce ar fi trebuit sa verific eu pliantul? Si studiile mele nu te vizeaza!

     
  189. Pliantul prezentat aici e singurul care a fost distribuit de el.

     
  190. Nu am de ce sa ma justific oamenilor care nu merita asta. Sper din tot sufletul sa nu cistige tata. Intr-un sat cu astfel de oameni nu se merita sa fii primar. Doamne-ajuta pentru cel ce vine in functie si rabdare de fier!

     
  191. Idee nu am cine a scris pliantul cu date personale din familia noastra. Oricine ar fi, tare as vrea sa-l vad personal. Pe lunga faptul ca detine informatii gresite, nu are dreptul sa publice astfel de afirmatii cu caracter personal!

     
  192. Idee nu am cine a scris pliantul cu date personale din familia noastra. Oricine ar fi, tare as vrea sa-l vad personal. Pe lunga faptul ca detine informatii gresite, nu are dreptul sa publice astfel de afirmatii cu caracter personal!

     
  193. Anonim Says:
  194. Haide nu va mai face ca nu stiti ca sti voi foarte bine ca pliantul nu e publicat pe blog dar a fost pus la mezul noti prin portile oamenilor si tata tal ii informa .....e si normal ca la urm a o sa ziceti ca aveti o familie ideala ...dar defapt deacuma vati descoperit cine sunteti cu adevarat .....RUSINE .......si apropo pliantul a fost tiparit de catre taicato si consilieri lui toti bosogiii ....de asta au fcaut greseli elimentare ...mai bine nu se dau de rusine si un sat intreg credeau fapte bune de asta familie dar acuma iata cine sunteti cu adevarat ...asa ca nu aveti ce va baga in familiile altora la care copiii sunt peste hotare si sau facut cariera incepind de la zero dar nu ca trine ai fugit din sat la oras la apartament pe munca altora mai bine dute tu si fa bani acestea apoii tinate mare si tare dute intai si vezi cee munca si noptile nedormite rusine sa va fie .DOAMNA NARTEA.........

     
  195. Anonim Says:
  196. Cit de urit! Comentariile insultatoare pot veni numai de la oamenii carora le este frica! Titus Sarateanu este singurul candidat care merita votat. Parintii lui niste oameni cu valoare de unicat in lume care au educat generatii de elevi, care m-au educat pe mine si au contribuit la cresterea mea atit personala cit si profesionala. El poate nu a trait in sat toata viata, dar a crescut aici. Nu a trait in sat de ce? Ca sa acumuleze experienta!!! Schimbarile nu vin de la cei care au incalzit locul si le e bine unde le e bine nefacind nimic! Il admir pentru curaj! El a stiut/stie cita neghina este in satul acesta! Sunt sigura ca el va face schimbarea! Pacat ca nu pot sa votez in sat dar o sa ma rog ca el sa cistige! Succes, domnule Sarateanu!

     
  197. Dle Anonim, deschideti Dvs o filiala a Universitatii de Medicina in sat si vin cu mare drag! Jumatate din tinerii satului au ramas in oras si Dvs m-ati gasit pe mine unicul exemplu.

     
  198. Admin Says:
  199. E oficial! Vom avea turul 2 în satul Pelinia! Rezultatele voturilor le vedeți aici: http://pelinia.blogspot.ro/2015/06/rezultate-alegeri-locale-14-iunie-2015.html

     
  200. Anonim Says:
  201. Da MIHAELA DOLINTA (NARTEA) teai dus la chisinau sati faci facultate cum au vrut parinti tai ca sa inveti si sati faci o cariera asa au vrut si acesti copiiiii ...rusine sa va fie nobrazatilor ...?????

     
  202. Anonim Says:
  203. Adânci plecaciuni,Domnului primar Bagrin! Au fost si bune si rele pe parcursul tuturor anilor,ca asa-i omul.Perfect nu-i nimeni.Prin greșeli ajungem la izbânda!Dar iată ca a venit o alta vreme cind vechiul nu mai poate merge in pas cu progresul.Ar fi o mișcare de șah foarte reușită daca ați pleca cu fruntea sus, dind locul schimbării.Noi , cei tineri , sintem ceva mai deosebiti decit cei pe care poverile vieții v-au pus in circa batrinetii.Acum e momentul. Nu oricine se avinta in asa bătălie. Titus Sarateanu afacut-o.Sa dam dovada de încredere in cei tineri si nu ne vor dezamagi!

     
  204. Si cine nu le-a permis? Eu nu stiu cine va ofensat asa. Probabil sinteti copiii ofensati. Ma scuzati, dar nu am eu nimic cu Dvs. Fiecare cu viata si posibilitatile lui. Nu am vorbit de rau pe nimeni.

     
  205. Anonim Says:
  206. De ce va- ți legat de capul copilei? Altceva nu aveți ce face?Sa muncească si copii Dumneavoastră ca ea si vor face si ei cariera.

     
  207. Admin Says:
  208. Oameni buni, deviați de la subiect! Mihaela Dolință, ca o mare parte din tineretul acestui sat, a plecat la studii. E ceva absolut normal și chiar de recomandat. Este de înțeles nemulțumirea legată de pliantele distribuite cu o zi înainte de alegeri (alea cu greșeli gramaticale în care toți concurenții erau .. să zicem criticați, mai puțin candidatul PCRM), însă suntem convinși că Mihaela nu are nici o legătură cu acestea. Nu trebuie să fiți răutăcioși cu ea. Nu coborâți la nivelul celor care au făcut acel pliant. O zi bună tuturor!

     
  209. Anonim Says:
  210. cum credeti cine l-a votat pe domnul Bagrin? CORECT - cei batrani care au ascultat ce spun altii, cei care nu vreau schimbare! Dar sunt sigur ca comentariile acestea nu-s puse de batrani, dar de tineri. Parerea mea este ca intr-un sat ATIT de mare demult trebuia sa fie facuta ordine. Cred ca totusi e timpul sa se schimbe ceva, ca daca ajunge Titus in primarie, doamnele de acolo ramin fara loc de munca, si in locul lor ajung oameni chiar competenti si capabili

     
  211. Anonim Says:
  212. Diana , dacă ești dintre persoanele pe care Bagrin le mai închide prin birou , apoi normal că te înțelegem . Dar fii serioasă acolo nu a fost murdărit nimeni .Doar la unele persoane nu este informația deplină din motivul că nu a fost cunoscută. Acolo doar sînt pentru informație aduse la cunoștință faptele eroice ale lui Bagrin , că să cunoască satul,pentru orientare și nimic mai mult. Satul are dreptul să cunoască, aceștea sînt banii satului. Nu te lega de limbă , ea la noi a fost moldovenească și ecte. Nu căutați partide și culori . Aici numai unul îi întrebuințează pe toți , și anume Bagrin . Lasă să fie oricare din oamenii , care merită .Cît voi căutați partide și culori ,el vă caută pe voi. Nu murdări tatăl cuiva , tare bine se înțelege cine ești , și uite la al tău ! La voi în neam invidia este națională . Las-o mai moale . Apropo , cine spune Bagrin este membru al PCRM , PD ori le-a vîndut pe ambele . Și pe noi o să ne vîndă dacă mergem cu așa tempouri. Asta-i realitatea , dar secretarele mai greșesc, virgulele se mai scapă .

     
  213. Diana Says:
  214. La cat limitat intelectual esti nici ca mi_as lua din timpul meu sa iti raspund, dar o sa o fac... slSi chiar daca stii cine sunt atunci ar tb sa stii ca eu comparativ cu tine nu sug degetul mare de la mana stanga de sarac ce sint ... comparativ cu tine eu nu tb sa inghit praful din Pelinia si sa merg la prasit ca sa nu MOR de foame... tatal meu nu umbla pe la Moscova, iar mamea nu sta acasa sa_i spele chilotii lui taica_meu sau la fratii lui... si, nu e vb de virgule, e vb de acord subiect predicat evb de pronume folosite gresit , intr_un cuvant e vb vreo 5 ani gramatica lipsa ... iar, tu ca sustii denigrarea publica a unor persoane si mai ales intr_un mod absolut agramat si incult NU esti decat un/o taran si nu in sensul cela bun, ci in sensul ca ai obrazul atat de gros si esti asta de limitat ca nici nu iti dai seama de propria ta cobditie... reflecta un pic la ce ti_am spus si tu toti ceilalti... ca tareeee multi ca tine sint in satul ista...

     
  215. Eu cred ca s-a votat gresit pt functia de primar si am sa o spun argumentat de ce consider asa...Sint cateva realitati pe care daca le-ati intelege poate NU ati fi atat de sarci si prapaditi, mai oameni buni..
    1. Titus al vostru este el insusi un extrem, dar cand zic extrem am in vedere atat de sarac ca el pantofi noi nu si-a cumparat de cativa ani - dovada: uitati-a la pantofii lui de curiozitate..
    2. Saracia in care traieste un om cu"studii superioare" e cu atat mai periculoasa cu cat omul sarc si invatat are o groaza de frustrari si vrea sa le inlature pe seama la sateni: dovada:sa va uitati la pantofii luiTitus dupa 2 luni de mandat vor fi noi si cumparati pe banii vostri
    3. Un pic de logica pentru pseudo-intelectuali gen profesorasi de tara si educatori de gradinite, s.a alegatorii luiTitus (gen administratorii acestui sait) sa nu dam nume ... Uite Titus al vostru NU e sustinu de niciun partid asa-i, asa ca nu are partid in spate sa ii dea macar un leu.. dar bani la primarie nu-s si nu-s chiar deloc... cu alte cuvinte seiful ii gol... Tu profesoara de nota 6-7 care l-ai votat pe Titus (ca da ca erai de 10 la institut iti gaseai un post la oras) te-ai gandit cat costa sa faci 100 de metri de drum? De unde o sa iti ia tie Titus bani sa faca 100 de metri de drum sau orice altceva in sat? El are 3 variante pe lege:
    1a. Ia bani de la partidul care e la putere - imposibil, pt ca nu il sustine niciun partid la putere
    2.b. ia bani de la raion - imposibil pt ca el nu are nicio sustinere la raion consiliu raional e al lui Renat si a PDM, iar singurul consilier raional din Pelinia in urma alegerilor, repet unicul este Vasile Morogai, contracanditatului lui Titus, ala despre care Titus vb prin sat ca el vinde la perdele si nu are studii superioare comparativ cu Dansul Dl.Coate Goale. Dupa aceste vorbe voi cam cat credeti ca o sa primeasca sprijin de la raion acest Titus?
    3c. Bani de la locuitorii Pelinia - posibil si probabil .. cum prin marirea impozitelor si taxelor locale ca is cam multe...prin economie la iluminat, salybritate publica prin vinderea rezervei de terenuri cu alte cuvinte pe spinarea acelora 800 si ceva de alegatori si mai ales pe spinarea celora care Nu l-o votat... Asta o sa faca Titus a vostru,dragi votanti, dragi pseydo-intelectuali cu salariu de 1000 lei, mai pe scurt dragi muritori de foame...
    Si in sfarsit singura persoana (de fapt erau 2) care putea sa faca ceva pentru satul acesta pt ca avea si inima curata, si bani, si sustinere (si nu vb de Bagrin si nici de comu-socialisti) si principal dorinta tare, tare mare sa faca ceva frumos pt sat - Vasile Morogai si Rodica Catana (ambii sustinuti de partide mari si cu bani alocati pt sat) voi ati dat-o cu piciorul si prin asta ati ales inca 4 ani sa sugeti degetul mare de la mana stanga in saracie lucie si in propria lipsa de inteligenta...

     
  216. Anonim Says:
  217. Da Foarte corect spus Doamna Diana ......mi se pare ca este vriun secretar dealui domul Comunist care la ajutat sa scrie pliantul ...si degeaba sa scrim pentru ca noi suntem in 2015 dar din pacate eu inca sunt in urma de noi in 2014 rusine ,ne mai graind de subect si predicat ...Rusine Comunistilor ....Sa dea Dumnezeu in al doilea tur sa cistige Bagrin Gheorghe succes mari si Doamne ajuta ....

     
  218. Admin Says:
  219. Pentru persoana care a comentat cu argumentele ceva mai sus:
    - precizăm că noi în primul tur am fost total imparțiali, ceea ce se poate vedea și prin acest articol obiectiv, unde am oferit informațiile exact așa cum erau prezentate în broșurile/pliantele fiecărui candidat, iar comentariile au fost păstrate, indiferent dacă erau aduse critici sau laude pentru un candidat sau altul.
    - cât privește "seiful" - bani sunt, voință să fie. Exemple sunt suficiente cu candidați (chiar și independenți) care au reușit să facă localități de vis.
    - persoanele inteligente nu insultă toți profesorii din sate, în urma frustrării acumulate datorită rezultatelor alegerilor. Din contra, poate gestiona situația cu calm, fără injurii.

    O zi bună vă doresc!

     
  220. Anonim Says:
  221. Vezi tu o persoana inteligenta se uita in DEX inainte sa spuna ca o persoana foloseste injurii sa caute definutia la injurii, pt ca nimic de mai sus nu a fost injuratura... 2. Neutralitatea ta a fost pasiv agresive de nin-neutra si 3 te rig sa cauti bugetul lical pt satul Pelunia din 2014-2015 sa il publici si sa deminstrezi ca sunt bani in Primarie...4. Banii din seif de zici dumitale de vi din banii pe impozute pe care le plateste taranul si micul intreprunzator... 5. Singura mea frustrare este ca s-a pierudt timp si energie, cand se putea duce la mare sau la munte si sa-si traiasca omul batranetea in indestulare, dar contrar celir spuse de familie a dorit sa fac ceva bun... Dar dragule/ draga administrator stiu tare bine ca si obrazul tau e gros si nici de inteligenta mare nu duci parte ca altfel nu stateai in chirie si visai sa castige sarateanu primaria ca sa iti arunce un os si tie... Dar el je os nu are nici pt el dar nu pt tine ...

     
  222. tot eu Says:
  223. Frustrarea este a ta pt ca 1. Probabil esti fiica/fecior de profesor de nota 6-7 ...2. Sperai/speri la un os aruncat deTitu si din msj ti-ai dat seama ca nu il vei lua - e mare rata pana la urma.. 3. Nu am frustrari am dezgust pt ipocrizie, fatarnicie si lipsa de integritate si informare... Te rog sa imi enumeri acele localitati de vis de care vb tu sau esti total desprinsa de realitate.... Ba, esti ca altfel nu il sustineai pe Titus

     
  224. Anonim Says:
  225. DOMNULE "Noi care Nu tb sa stam urmatorii 4 ani in Pelinia Says:
    Posted on 15 iunie, 2015 21:28".........Ceea ce scrii da dovada de putin intelect....ar trebui sa scrii o carte de povesti....nu alta....Succese in turul 2 Titus!!! Noi te sustinem!!!

     
  226. Anonim Says:
  227. Tu vb de "intelect" ...tocmai ai scris 2 fraze complet contradictorii ba ca nu am intelect, ba ca ar tb sa scriu o carte de povesti( sau vrei sa ponigresti scriitorii de povesti?!) ... In orice caz eu tot iii urez succes acestui candidat... Altfel cum iti vei invata tuvsi ceilalti lectia?

     
  228. Admin Says:
  229. Pentru a clarifica câteva din acuzațiile ce mi se aduc:
    - http://dexonline.ro/definitie/injurie - injurie înseamnă insultă, jignire (gravă), nu înjurătură cum încercați să afirmați. Mai mult, insultați inclusiv în acest aspect greșit.
    - pentru a vă liniști, vă anunț că am casa mea și nu plătesc chirie.
    - nu-l cunosc personal pe Titus Sărăteanu.
    - puteți merge liniștiți la mare acum, indiferent din echipa cărui candidat faceți parte. Cert e că ar fi minunat să poți pierde cu demnitate. Or persoanele pe care le-ați enumerat ca cele ideale pentru primar, cu siguranță pot trece peste un obstacol atât de mărunt. Păcat că cei din echipa lor recurg la asemenea gest. Am toată încrederea că domnul Vasile Morogai, în calitate de consilier, va reuși să colaboreze cu oricare primar va fi ales și să ajute la prosperarea satului. Noi nu avem decât să ne certăm în continuare aici, fără nici un rost, sau să investim energia și timpul în ceva util. Seară bună!

     
  230. Admin Says:
  231. Și pentru a răspunde la întrebarea cu primari ce s-au descurca cu ce au avut:

    http://www.ziarulnational.md/primarul-care-nu-are-concurenti-la-alegerile-de-duminica/
    https://www.youtube.com/watch?v=MAvr5LAAS60

    Voință și energie să fie!

     
  232. Anonim Says:
  233. Cum poti da lectii tu de demnitate cand sustii deschis si faci campanie unui candidat.Dai lectii despre cum sa pierzi frumos, tu, care in viata ta nu te-ai angrenat in vreo lupta adevarata ci ai stat sa critici sub auspiciul anonimatului niste persoane care chiar se trezesc de dimineata si lupta in fiecare zi. Tu care sustii un candidat pt singurul motiv ca are studiivsuperioare facute in Moldova - si ceilalti nu.... Tu care promovezi un candidat despre a carui parinti se spune ca abuzau copiii in scoala si violente familiale - tu asta numesti sa faci ceva util? Felicitari! Ai ajuns la un nou "level" de ipocrizie ... PS: Ai macar un pic de coloana vertebrala si nu sterge comentariile... Si inca ceva NU vreau sa cobor la nivelul ta, dar dimineata mi-ar fi rusine sa ma uit in oglinda la cat de gris ti-i obrazul...

     
  234. Anonim Says:
  235. Serios? Cand vb cu tine incerc sa te postulez la un anumit nivel de inteligenta, dar imi dau seama ca nu am cu cine.... Asta este dovada ta ca se pot face lucruri fara bani inPrimarie, tare esti deplasat de realitate...repet, fa te rog rost de bugetul local aprobat in Pelinia ...sa vedem cu cati bani va lua candidatulnpt care faci publicitate electorala Primaria... Si in final NIMENI , dar intelegi, nimeni cu un pic de ratiune nu a crezut vreun moment ca ai fost neutru...uitatea la descrierea candidatulor, tu doar l-ai ridicat pe fata in slavi pe Titu i-ai inclus si numele de alint a lui maica-sa atat de pe fata esti... Si sa ny imi spui ca nu ai avut informatii despre ceilalti candidati pt ca rezilvai totul cu un singur telefon... Dar te-ai comportat jegos si o stii, sper doar sa imi arati listat peste 2 ani ce a facut candidatul tau pt sat...iar daca nu o sai ce sa imi arati sa iti ceriPUBLIC scuze pt propaganda facuta ...ai o varsta invata ca actiunile tale au consecinte pt care tb sa iti asumi respondabilitatea in final...

     
  236. Anonim Says:
  237. Curaj, Saratean! Nu te potrivi la minte celor cu pantofii de milioane! Acestea ne-au sărăcit tara si neamul cu partidele lui mari !

     
  238. Anonim Says:
  239. Persoana încălțat in conduri de cristal ar fi fost o tirii buleandră pe la facultate de a comentat in asa mod lucrurile.

     
  240. Anonim Says:
  241. Diana mie mii paralel ce crezi tu despre intelectul meu .Eu, și propabil și unele persoane, ce au comentat unele ori altele fapte și evenimente , nu tare îi interesează timpul tău , dacă e scump ori nu ? Și apropo ,eu nu că dispun de mai mult ca tine ,și nu că tu ai merita atenția mea , dar te-ai exprimat despre oameni , cărora ar trebui să le respecți vîrsta ,deoarece nu ești la nivelul vîrstei lor . Se vede după : gîndire , exprimare .Cît despre acordurile tale dintre subiect și predicat , și 5 ani de grămatică ,se observă că mata vorbești cu aroganță , dar nu-ți controlezi situația și viziunile proprii , dorești multe , dar poți puține . Referitor la țărani , prășit și la foame , apoi fată dragă lumea acuma vorbește de alegeri și candidați , dar mata ne dovedești cît de bine cunoști subiectele, predicatele și gramatica și cît de frumoasă și nu țărancă ești mata . Dacă nu ești din tărani , ce cauți în discuție despre sat . Eu am înțeles că ești din categoria ” Ai noștri tineri la Paris se învață... ..... ș.a.m.d. , dar dacă cunoști multe , apoi trebuie să cunoști cu ce se termină versurile acestea și cum vin de la Paris , si anume cu chip de ......... creață” . Lasă țăranii satului în pace , lasă tații cuiva în pace , treci frumos și curat la subiectul alegerilor , fapt cu care se ocupă lumea azi, dar nu la replici fandosite și la modă de Paris,noi sîntem la Pelinia .
    Dacă nu ai timp , și nu te interesează satul nu compasa creerii lumii . De unde știi tu de prășit și de foame , probabil ai suferit și mai cred că te-ai rupt puțin la bani și deacum uiți cum te chiamă. Dacă eu greșesc, , î-mi cer scuze .Dar , din expresiile matale așa se primește .
    Și mai terminați :
    - să murdăriți învățătorii , deorece ei nu vă murdăresc cînd abea gînguriți !
    - să vă murdăriți unii pe alții , deoarece compania electorală trece ,dar voi rămîneți,
    ori în sat ori la Paris și trebuie să vă dați bună ziua , la vedere ori la întîlnire !
    - să vă implicați în compania murdară a lui Bagrin , este cel de sus și le va soluționa
    pe toate ,( omul ăsta a perdut oricare simț al demnității de om ).
    Din comentarii se văd foarte bine intențiile urîte .
    Voi sînteți copii ai satului Pelinia și nu aveți de ce lupta unii cu alții , nu aveți a murdări pe Catană , Morohai,Zaiaț, Dolință , Antonovici , Edu,Sărăteanu și nici chiar pe Băbălău , care oliacă sărmanul nu și-a cîntărit puterile , ei nu sînt de vină , este de vină sistema neperfectă . Și anume , ar fi necesar ca înregistrarea la candidat la pri-mar să fie reglamentată de anumite criterii , pentru faptul ca să fie candidați egali la studii , cunoștințe și posibilități , și poate cu vremea se va soluționa întrebarea dată, dar astăzi din păcate sînt persoane care ”машину купил , права купил а ездить не купил" . Nu se supere nimeni , dar numai în filme stuardesa conduce avionul în cazul unei catastrofe , dar nu și în viață . Și mai este și altă parte a monedei , și anume se mai spune în popor că bogăția putrezește , dar urgia înflorește . Și apoi de unde a-ți luat versiunea că în primărie se face ceva cu bani boierești. Și de unde se i-au boierii? Cine v-a dus în eroare că banii de la raion se dau prin anumite persoane frumoase ori urîte , și nu pe scheme bugetare , anterior proectate .Nivel de dezvoltare cam slăbuț pentru politică , deaceiea vă întrebuințează cine dorește , și vezi chiar dacă ești mare gramotei , se primește că este puțin . Fiecare este specialist în domeniul său , dar oameni sînt obligați să fie toți .Nu face concluzii pripite și nefondate . E posibil că nu ești cea mai cu stele , așteaptă să te laude alții. Eu nu doresc să te ofensez , dar cunoaște-ți te Rog locul.

     
  242. Anonim Says:
  243. Războiul de murdărire dus împotriva lui Titus Sarateanu si a locuitorilor satului a fost început de angajatele primăriei , cărora li-i frica sa-si asume responsabilitatea pentru mahinatiile făcute .R Turcanu, deși ruda, la alegerile precedente a depus tot efortul pentru a prejudicia imaginea candidatului Ion Turcanu.

     
  244. Anonim Says:
  245. Foarte corect !
    Ion Ilici este un om foarte la locul lui , la alegerile precedente cu ajutorul primăriei l-au făcut bețiv , cu toate că nu la văzut nimeni beat vre-o dată .
    Valerii Dolință cu ajutorul acestei sisteme l-au făcut necărturar , deoarece a greșit o secretară o literă și o virgulă .
    Acum au trecut la Titus Sărăteanu , oare nu este aceiași muzică a” Vulpii” din primărie .Ori mai bine zis ” Primărie , primărie cîntă Bagrin și pustie ,
    Și ne înprăștie copii ,să doinescă de vecie ,
    Numai el în primărie.
    Să ne ajute Bunul D-zeu să alegem corect .

     
  246. Anonim Says:
  247. Apropo , Diana încă pentru tine , eu cu vre-o trei decenii și jumate în urmă cînd făceam primele studii , mă mîndream foarte mult cu satul natal . Vreau să spun că sînt foarte mîndră și azi cu satul meu . Și înțeleg că mai sînt și indivizi , care murdăresc apa din care au eșit , în cazul dat satul , dar totodată mă bucur că puțini sînt de teapa ta . Tu uite ce se scrie și vei înțelege că satul are copii și potențial normal , dar încearcă să-l murdărească , doar cîți-va . De ce ? De aceia că familia,în care ai crescut cu mare regret din partea mea , este nuștiu cum? . Și nuștiu eu cîte albituri a spălat mama ta, a tatei și a fraților tatei , dar nu a avut timp sărmană să-ți acorde ție.
    Regret foarte mult . Tu tot ești , sper copil de la Pelinia .Și mie î-mi pare rău . Nu scrie mai mult prostii . Și înainte ca eu să mă compar cu cineva mă uit în oglindă.

     
  248. Anonim Says:
  249. Fata Draga, regreta ca nu ai însușite regulile gramaticale de scriere corecta a unui comentariu

     
  250. Anonim Says:
  251. O să regret altă dată . Dar astăzi , mă bucur că seamăn a om și nu a curcan îngîmfat. Cniar dacă comentariile de trei decenii în urmă sînt diferite de cele de azi. Dar omenia și trufia , crede-mă nu s-au schimbat , nu s-au romanizat și nu au titlu de Paris.

     
  252. Anonim Says:
  253. In sfirsit ți-ai însușit lecție.

     
  254. Anonim Says:
  255. O sati aduc dovada care te va uim,i ca TITU deabea ese din bar si vorbeste foarte murdar cu oameni satului chiar si cu cei mai apropiate rude mai bine uitativa cine e titu pe urma scrieti comentari .....JOS Titus el ne va vinde satul si o sa ne ducem de aicea in 4 ani de conducere a lui Titu va ramine numai el si ajutori lui Dinu Andrei Vitalea care ne va calca satul in piciorea jos

     
  256. Anonim Says:
  257. sunt curios sa aflu care e dovada..........

     
  258. Anonim Says:
  259. De ce nu-ți plac oamenii din sat ?iti pare ca ești mai breaz ca ei?

     
  260. Anonim Says:
  261. Daca esti curios de dovada vine in fiecare seara la Bar si o sai vezi sau la Victoras tocariu sau la Vitalea siucalan si o sa vezi toate dovezile ca pe Victor la adus pina la stare sa si aluge copii si sotiiie ca ei beau ....si vei fi tu in Echipa daca esti curios....

     
  262. Anonim Says:
  263. Sa fiu sincer , in fiecare seara trec pe la bar , dar nici o data nu l-am întîlnit pe Sarateanu acolo.

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)