Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Cartea noastră cea de toate zilele

"Biblioteca publică joacă un rol vital în comunitățile deservite, fiind principala instituție care oferă servicii de informare și documentare sub diverse forme și în contexte diferite. Astfel, aceasta contribuie la dezvoltarea personală a utilizatorilor prin educația formală, prin educația pe tot parcursul vieții, prin activitățile desfășurate după încheierea orelor de școală, prin cultura informației, activități de petrecere a timpului liber sau acces la informații."
 Dr. Agnes ErichTrăim într-un continuu progres tehnologic. Internetul nu mai este considerat de mult timp un lux, ci este privit ca o necesitate, iar prezența instituțiilor publice pe rețelele de socializare a devenit o normalitate. Astfel, accesul la informații poate fi realizat mult mai simplu și rapid. Ne bucurăm de fiecare dată când vedem o postare informativă, dar ne și întristăm când observăm unele greșeli gramaticale și/sau de exprimare. Pentru a încerca să înțelegem cauza, dar și a găsi soluții, am avut o discuție pe Facebook cu administratorii contului Bibliotecii pentru copii. Precizăm că discuția a fost un pic anevoioasă din cauza reticenței sau fricii celor de la bibliotecă de a discuta cu noi.  Totuși, am obținut câteva informații pe care vi le prezentăm mai jos.
La "Biblioteca pentru Copii" din Pelinia sunt 2 angajați. Angajații bibliotecii folosesc rețelele de socializare pentru a comunica și împărtăși orice eveniment sau activitate. Numărul de vizite săptămânal este de aproximativ 75 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani.  Copiii iubesc cel mai mult să participe la Serviciile Moderne de Biblioteca și să utilizeze calculatorul sau tabletele pentru jocuri, accesul la informații și rețele de socializare. "Greșeala gramaticală  o poți face mecanic".
Începusem să facem un articol critic, în care să prezentăm postările cu greșeli, dar între timp am considerat că e mai bine să venim cu câteva sugestii:

  • Transformarea contului de Facebook în pagină pentru a avea mai multe persoane posibilitatea de editare și postare.
  • Verificarea multiplă a unei postări înainte de publicare, inclusiv de către mai multe persoane.
  • Dicționarul explicativ al limbii române (sau o variantă online, cum ar fi dexonline) vă poate salva de multe bătăi de cap.
  • Acordarea dreptului de editor pe pagină copiilor activi. Acest privilegiu poate fi transformat într-o joacă/competiție ce se acordă periodic.


28 iulie 2018

0 comments

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete