Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Alegeri parlamentare 2014 - rezultatele din satul Pelinia

"Voința poporului constituie baza puterii de stat. Această voință se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Statul garantează exprimarea voinței libere a cetățenilor prin apărarea principiilor democratice și a normelor dreptului electoral." (Codul Electoral)

Duminică, 30 noiembrie 2014, în Republica Moldova au avut loc alegeri Parlamentare.

În satul Pelinia, raionul Drochia au fost deschise trei secții de votare.
Numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale de bază a fost de 6087 persoane, în listele suplimentare au fost incluși 72 alegători, 94 buletine de vot au fost declarate nevalabile. Prezența la vot a fost de aproximativ 58%. 

Din cele 3383 voturi valabil exprimate în s. Pelinia, rezultatele alegerilor sunt următoarele:

1. Partidul Comuniștilor din R. Moldova -                                      878 voturi - 25,95%
2. Partidul Democrat din Moldova -                                                707 voturi - 20,90%
3. Partidul Politic ”Partidul Socialiștilor din R. Moldova” -            628 voturi - 18,56%
4. Partidul Liberal Democrat din Moldova -                                    545 voturi - 16,11%
5. Partidul Politic „Partidul Comunist Reformator din Moldova” - 218 voturi - 6,44% 
6. Partidul Liberal -                                                                          136 voturi - 4,02%

Conform rezultatelor parțiale CEC, au fost procesate 98,26% din procesele verbale:
PSRM - 20,75% - 25 mandate
PLDM - 19,97% - 23 mandate
PCRM - 17,71% - 21 mandate
PDM - 15,94% - 19 mandate
PL - 9,53% - 13 mandate

PLDM, PDM și PL au împreună 55 de deputați, iar PSRM și PCRM 46.
Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi Partidul Liberal au început deja discuţiile privind crearea viitoarei coaliţii. Anunțul a fost făcut la 1 decembrie, de către preşedintele PLDM, Vlad Filat în cadrul unei conferinţă de presă.

Vineri, 5 decembrie, Comisia Electorală Centrală se va întruni într-o ședință, în cadrul căreia va fi prezentat procesul verbal al CEC cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014.

02 decembrie 2014

15 comments

  1. Anonim Says:
  2. Era si de asteptat ca Pelinia sa fie un cuibar de comu(n)isti

     
  3. Anonim Says:
  4. Pai cum voi ati vrut , daca au fost sa voteze numai pensionarii

     
  5. Anonim Says:
  6. Mi-i rusine de rezultate, sincer!

     
  7. Anonim Says:
  8. ce sa le faci daca sint prosti si multi ))

     
  9. Anonim Says:
  10. Prosti sunteti voi ca nu intelegeti c europa moare d foame.sau voi credeti c europa o sa va umple buzunarile.mai uitativa si in alte tari cum altii mor de foame si de frig si europa nici macar nu se uita la ei tot Russia le vine in ajutor.

     
  11. Andrei Says:
  12. @Anonim: În Europa, lumea trăiește foarte bine: au salarii bune, pensii mari, nivel de trai ridicat, etc. Nu ai decât să mergi în vizită și te vei convinge. Cât privește așa zisul ajutor de la Rusia, mulțumesc, dar nu avem nevoie de tancuri și război, că altceva ei nu știu.

     
  13. Anonim Says:
  14. Va place sa mergeti pe drumuri bune facute din bani europeni asa-i??? Sa va dati copii la studii in Romania, sa va odihniti in Europa, sa lucrati in Europa, sa va faceti gard si casa din banii europeni...dar la vot ati votat precis ca nu cu capu, dar cu curu. Ori si mai rau, nu ati mers deloc la vot. Toti voi cei de la nord care ati votat comunisti si socialisti meritati sa nu aveti parte de nici un proiect european in localitatile voastre, iar pasapoartele romanesti sa va fie luate inapoi de statul roman si sa va puna interdictie de a intra in Europa.

     
  15. Andrei Says:
  16. Unii au votat cu capul, sunt cei ce apreciaza aceste investiții și pot face o diferență dintre ce e bine și ce sunt doar minciuni. Sunt persoane cu cetățenie română care chiar o merită, cunosc mulți, deși trebuie să recunosc că sunt minoritari în mulțime. Atunci când generalizăm spunând că toți cetățenii RM nu merită un trai mai bun, pentru că nu sunt conștienți de asta și nici recunoscători, îi jignim pe cei care sunt buni.

     
  17. Anonim Says:
  18. mentalitatea ,scimbata. lucru rau se molipseste.....

     
  19. Anonim Says:
  20. Mi-e rusine sa recunosc ca m-am nascut in acest sat mare si frumos. Am impresia ca doar Coreea de Nord si Pelinia au mai ramas fidele comunismului. Sa nu inteleaga batranii nostri: Ion Chelaru, Anatol Bors, Eugen Rohac, Valeriu Dolinta si altii ce inseamna comunism? Rusine, rusine, rusine!

     
  21. Anonim Says:
  22. Stimaţi cetăţeni gîndiţivă cui daţi votul, nu votaţi persoanele venitice în Pelinia, ţiganilor, care îşi schimbă locul de munca din an în an pe motiv de beţie,a cîştigat voturi cu un pahar de bere pe la colturi de drum, are o echipa de sustinere în spate formată din oameni foarte agresivi si betivi. GÎNDIŢIVĂ BINE OAMENI BUNI...

     
  23. Anonim Says:
  24. Bine spus....

     
  25. Anonim Says:
  26. Kiar asa: unul dintre ei e kiar Costika Babalau cel mai agresiv om al satului...Daca cistiga Titus atunci asta va calca pe toti cu masina aia a lui... caci va fi mina dreapta a primarului si va cistiga si foarte multe proiecte europene:ha ha ha.....

     
  27. Anonim Says:
  28. daca cistiga Titu satul o sa deformeze complet si vafi numai dezordene ....Mie rusine ca taresc intrun asa sat care trebuie sa ne conduca un om necapabil .........stie numai sa bea si sa fumeze in fata oamnenilor ....rusine un sat mare si frumos dar plin de banditi si alcagolicii

     
  29. Anonim Says:
  30. ia mai stiti sa judecati oamenii,, da sa luati si sa faceti ceva nu va duce capul...

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)