Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Sfințirea bisericii cu hramul ”Acoperemântul Maicii Domnului” din satul Pelinia


     Biserica cu hramul „Acoperemântul Maicii Domnului” din satul Pelinia, a fost recent renovată. În dimineaţa zilei de sâmbătă, 25 aprilie 2015, părintele-paroh Prot. Mitr. Petru Niculiţă, împreună cu credincioşii din sat,  l-au întâmpinat cu deosebită bucurie pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova – Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. 

     Alături de Înaltpreasfinţia Sa, a participat Preasfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat şi Preasfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni. Serviciul divin a început cu sfinţirea sfântului lăcaş, după care, mai mulţi preoţi, printre care şi părintele-paroh Prot. Mitr. Petru Niculiţă, au primit din partea Mitropolitului alese distincţii bisericeşti, pentru munca depusă cu sârguinţă spre binele şi mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

     După Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum de sănătate, iar mai târziu Înaltpreasfințitul Vladimir a adresat un cuvânt de felicitare tuturor celor prezenţi, menţionând hărnicia şi evlavia creştinilor din Pelinia, împreună cu slujitorii Altarului. I-a îndemnat pe toţi să fie şi în continuare ascultători de Cuvântul lui Dumnezeu şi să-și dorească împlinirea faptelor celor bune şi de folos sufletului.






















Sursa foto: http://mitropolia.md/ și http://www.eparhia-edinet.md/


7 comments

  1. Anonim Says:
  2. Of, doamne! Cata necredinta, cata reacredinta, cata nestiinta, minciuna si inselaciune ascund in adancul sufletelor lor cei ce ne diriguiesc, chiar si cei ce sunt imbracati in sutane luxoase.
    Dragi pelinieni, educati-va si instruiti-va copiii, ca sa deveniti liberi de minciuna, de inselaciune, de umilinta.

     
  3. Anonim Says:
  4. ce ai vrut ca sa arati prin mesajul acesta cit de ne.educat esti tu da ......rusine sa.ti fie ca vorbesti asa despre un locas sfit si despre persoane cu suflet mare

     
  5. Anonim Says:
  6. Cati pelenieni stiu oare ca parintele Petru intr-o seara tarzie a venit la discoteca din centul satului in pantaloni scurti, cherchelit deabinelea si agata fetele? Pelinia nu are nici un preot bine scolit.

     
  7. Anonim Says:
  8. Religia e o afacere, preotii - niste afaceristi. Partea proasta e ca acesti afaceristi amesteca religia cu politica.

     
  9. Anonim Says:
  10. aceasta persoana care a scris despre parintele nostru ca a fost la discoteca eu si-am uitat in ce an a fost ultima discoteca si nu grai de preoti ei au locul lor dar tu ai locul tau vezi ei se stiu a ruga da tu?

     
  11. Anonim Says:
  12. I-am itrebat pe toti cei trei preoti din sat ce stiu ei despre Alexei Mateevici. Cu regret nimeni nu a stiut nimic.

     
  13. Anonim Says:
  14. Salutare la toti Oameni care acuma public a Jignit o persoana cu suflet mare ... Inainte a scrie informati Dragi Sateni ...daca tu lai vazut pe Parintele Petru la Discoteca cind tu ultima oara ai fost la Biserica sa asculti o rugaciune dar stati pe net si scrii diferite prostii ....Parintele Petru e un om deosebit .... si as vrea sa va rog mult sa va uitati la voi apoi la cei din jurul vostru .... nu avet bunul simt daca scriti asa prostii...

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)