Ai o noutate sau articol pentru Pelinia? Contactează-ne la pelinia@ymail.com şi noi te vom face auzit!

0

Rezultate alegeri locale 14 iunie 2015 - Pelinia


Rezultate finale:

În urma numărării tuturor voturilor (toate cele trei secții de votare din sat), avem următoarele rezultate:
 - la funcția de primar, vom avea turul 2, în care vor participa Sărăteanu Titus și Bagrin Gheorghe.

Sărăteanu Titus - 29.46% (873 voturi)
Bagrin Gheorghe - 25.68% (761 voturi)
Dolință Valeriu - 12.93% (383 voturi)
Morogai Vasile - 12.66% (375 voturi)
Catană Rodica - 5.70% (169 voturi)
Zaeț Ion - 5.03% (149 voturi)
Edu Gheorghe - 3.04% (90 voturi)
Băbălău Ion - 2.97% (88 voturi)
Antonovici Ion - 2.53% (75 voturi)


- la funcția de consilier, rezultatele sunt:
Sărăteanu Titus - 1 mandat
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) - 4 mandate
Bagrin Gheorghe - 1 mandat
Partidul Democrat din Moldova (PDM) - 4 mandate
Partidul Liberal Democrat din Moldova - 3 mandate
Partidul Politic "Partidul Nostru" - 2 mandate
Partidul Politic "Partidul Socialiștilor din Republica Moldova" (PSRM) - 1 mandat
Blocul electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă" (PPE) - 1 mandat
Agachi Andrei - 0 mandate.

Având în vedere că Sărăteanu Titus și Bagrin Gheorghe participă în turul doi al alegerilor pentru primar, mandatul persoanei ce va fi aleasă primar va fi repartizat ulterior.










Rezultate parțiale (ora 01:15) - de la 2 din 3 secții de votare:


În urma numărării voturilor și a procesării a 66.67% procese verbale (două din cele trei  secții de votare din sat) pentru funcția de primar al satului Pelinia, rezultatele sunt următoarele:
Sărăteanu Titus - 28.58% (479 voturi)
Bagrin Gheorghe - 23.69% (397).

Prin urmare, va avea loc al 2-lea tur pentru alegerea unuia dintre cei 2 candidați.

Rezultate alegeri pentru consilieri locali:




Articolul va fi actualizat cu rezultatele finale.

15 iunie 2015

84 comments

  1. Anonim Says:
  2. Asa pot si eu sa cistig sa stea afara si sa serveasca fiecare partincipant cu BERE cu CONEAC .......asa toti au cistiga .....JOS SARATEANU dute de unde ai venit ......

     
  3. Anonim Says:
  4. Bravo Titu! Acum urmeaza sa castige si turul 2 si sa faca ceva ordine in sat!

     
  5. Anonim Says:
  6. Titu BRAVO !!!!! inainte votam pentru tine!

     
  7. Vlad Says:
  8. Sarateanu ca contabil stie foarte bine cum sa fura banii.....

     
  9. Unknown Says:
  10. A fura stiu toti, nu in special contabilii, mai greu de facut ceva, vom vedea acum cine va lua turul 2

     
  11. Anonim Says:
  12. Domnia tale, cel cu berea,caută minunatul trăim al berii si du- te tu acolo.Ni-i de ajuns citi tineri deștepților ne-au părăsit tara, din cauza unora ca tine.

     
  13. Anonim Says:
  14. Interesant de unde va lua bani Titus sa faca ceva pentru sat???? Inca 4 ani de glod !!!!

     
  15. Anonim Says:
  16. Interesant,de unde Bagrin o sa ia bani sa trimita in Italia????ginerelui sau ?

     
  17. Admin Says:
  18. Dragi cititori/consăteni, vă rugăm să nu scrieți mesaje cu injurii și atac la persoană fără argumente. Nu am șters nici un comentariu (încă), am dat ocazia fiecăruia să comenteze și în calitat de anonim. Totuși, dacă se vor întrece limitele, vom elimina această posibilitate. Vă mulțumim pentru înțelegere!

     
  19. Anonim Says:
  20. Speranta moare ultima...Kiar credeti in ceea ce scrieti???

     
  21. Anonim Says:
  22. Foarte amuzant...Ai vreo factura de la banca care ar dovedi ca ceea ce spui e adevarat?

     
  23. Anonim Says:
  24. Titu Sarateanu va face in satul Pelinia doar colb.......nimik altceva.........

     
  25. Anonim Says:
  26. Foarte corect.... colb de la balti pina la pelinia :)))))))))

     
  27. Anonim Says:
  28. Sarateanu va ștergea colbul si mucegaiul adunat de vremuri

     
  29. Mariana Says:
  30. Doamnele de la primarie, ati venit la munca? Asta lucrati voi acolo? Comentati pe blog toata ziua? Mai aveti 2 saptamini si scapam de voi! Bucurati-va de loc caldut cit mai puteti!

     
  31. Anonim Says:
  32. In agonia morții sa le permitem fetelor sa-si usureze sufletele

     
  33. Anonim Says:
  34. D-na Mariana cred-ca vrea sa ocupe toate locurile vacante.Cu siguranta esti fina sau nasa D-lui Titu altfel n-ai fi asa sigura ca locurile calde se vor raci!!!Daka te intereseaza sint D-nele de la primarie azi la lucru sau nu... trage o fuga pina in centrul satului si te vei linisti.....

     
  35. Anonim Says:
  36. Nu învinuiții persoane care nu au nici o atribuite cu comentariile postate. Îndepliniti-va funcțiile la nivelul maxim si nimeni nu va tinde la postul dumneavoastră

     
  37. Anonim Says:
  38. Pe parcursul anilor ați știut doar un lucru afaceri : a trimite oamenii satului laWC si a face economii pe seama lor in folosul vostru. Dar povara pacatului nu o s-o duceți voi ,dar copiii vostri. Măcar de acom înainte Îngrijiți - va de cămasa sufletului vostru si păstrati-o nepatata.

     
  39. Anonim Says:
  40. Offf ce tiapa vati mai tras oameni bunii... o sa plingeti si o sa mergeti prin glod 4 ani de zile!!!! Am mai avut primari cu studii superioare care nu au facut nimic pentru sat (Ivan Gheorghevici). Banii pentru sat de unde vor veni? Oare nu tot de pe spinarea noastra??? El fiind independet de abia o sa reuseasca sa intoarca banii cheltuiti pentru campania electorala!!!! o sa administreze bine el cu studiile lui economice o sa faca fix o figa ....de abia lui salariua daca io ajunge sa isi eii da nu sa mai modernizeze satul!!! Fiecare isi merita soarta... Glod,mizerie si prostie....asta este si va ramine Pelinia in viitoarii 4 ani!!!

     
  41. Anonim Says:
  42. De ce ați stres comentariul in care trimititi oamenii satului la WC.Aratati PINA la capit chipul vargat al lucratorului din primărie.

     
  43. Unknown Says:
  44. Stimati consateni, nu va mai certati, deja e clar ca unul din acesti 2 candidati va fi primarul satului nostru. Haideti sa scrim cu totii neajunsurile din sat ca sa vada viitorul primar ce are de facut in urmatorii 4 ani fiind ales. Eu incep, voi continuati cu comentarii mai jos. Mersi. Succes.l La treaba domnule Primar:
    1. Toate drumurile satului nostru sa fie reparate si cosuri de gunoi ar fi bine de pus macar la 50 m distanta, astfel sa fie pastrata curatenia. De ex. drumul ce merge spre scoala Nr 1 sau liceu deja fiind numit, e foarte stricat, drumul spre Sf. Biserica tot e stricat, etc.
    2. Toate strazile sa fie iluminate si chiar camere de filmat sa fie puse pe unele locuri (noaptea e o bezna de parca mergi in iad).
    3. Casa de cultura sa fie reparata, unde in ultima duminica din fiecare luna sa fie adunarea satului si sa vorbeasca primarul cu lumea din sat, sa deie o dare de seama ce a facut si ce vrea sa faca mai departe si sa asculte problemele populatiei.
    4. De reparat casa de nunti (caci sta in centrul satului o cladire asa de mare si neterminata de atitia ani, rusine!).
    5. De gindit ce se poate de facut in locul la cladirea unde a fost discoteca la Ilies pe vremuri, sau un bazin ca sa aiba copiii unde sa se scalde, sa nu se duca la Drochia sau la Balti pentru bazin, sau o sala de forta, trenajoare sau sala de fitness sau ceva sport pentru copii, dar bazinul se poate nu numai pentru copii, ci si pentru maturi(eu tot as merge daca ar fi).
    5. la fel este si cladirea de vizavi de "discoteca de la Ilies", fosta cafenea se poate de reparat si de facut tot o cantina sau ceva de folos, cind ar veni batrinelele de la Biserica sa se opreasca sa manince o farfurie cu bors acolo, sau copiii de la scoala cind or veni poate sa manince, sau cite meciuri pe stadion sunt sa aiba tineretul unde bea un ceai sau o cafea, etc.
    6. Cele 2 fintini de linga casa de nunti sa fie reparate si sa poata lumea sa bea apa de acolo.

     
  45. Unknown Says:
  46. 7. Viceul din spatele casei de cultura sa fie curatit si facut normal ca sa nu treaca lumea pe acolo si sa-si intoarca nasul la 180 grade de tare ce mare puoare este acolo, chiar in centrul satului....
    8. Tot linga acel viceu este o "Catelinaia" sau cum se numeste ea, o cladire avariata la moment care trebuie sau de reparat sau de curatit de acolo tot.
    9. In parcul de linga muzeul satului (vizavi de casa de cultura) se poate de facut loc de joaca pentru copii, de pus niste topogane, ceva nisip unnde sa se joace, poate chiar niste trenajoare etc. dar sa nu fie taiati copacii de acolo, sa fie tot asa frumos verde si de facut loc pentru toate cele spuse mai sus.
    10. In parkul din centrul satului (vizavi de primarie) de pus niste camere de filmat si de vazut cine asa neieducat strica ba scaunele, ba tomberoanele pentru gunoi... si de aratat la adunarile facute in ultima duminica din luna la casa de cultura.
    11. Tot in acel park se poate de facut si o mica cafenea unde sa poti sa te racoresti cu un suc pe asa caldura (loc este, acolo unde a fost acel bar si acum sta darimat).
    12. Cladirea unde a fost spitalul cindva, tare trist ca s-a darimat totul si sta cladirea ceea chiar in centrul poti sa spui, credca soarecii se joaca pe acolo sau cine stie ce e acolo, dar de renovat cladirea si de facut cum a mi fost spitalul ca sa nu se duca iarasi lumea tocmai la balti sau Drochia, caci totusi a fost bine cind era spital acolo, nustiu pe cine l-a incurcat sa inchida singurul spital la un sat asa de mare. Sau daca nu e posibil sa fie iarasi spital, atunci sa se faca ceva acolo, sau sa fie ceva pentru sarmanii batrini care nu mai pot sa aiba grija singuri de ei (caci sunt tare multi in sat asa batrini) sau sa se gindeasca ce se poate de facut acolo, caci atitea cladiri darimate si pustii in centrul satului....nustiu unde mai este asa...

     
  47. Unknown Says:
  48. 13. la fiecare Anul Nou sa fie pus bradul in centrul satului asa cum era odata si jucam in jurul lui, sa se inteleaga ca e Anul Nou, dar nu....niste becuri colorate cind ard si cind nu...
    14. Cladirea unde a fost cinva magazin maaare, vizavi de Scoala ceea Pas cu pas, tot in centrul satului, iarasi ce-i cu ea?inainte se mai faceau nunti acolo, credca acum la sigur nu se mai fac caci este unde, sta cladirea fara nici un folos, de facut ceva, de gindit ce se poate de facut, poate iarasi ceva pentru copii caci este acolo scoala si se poate de folosit sau altceva....
    Dati si voi idei, propuneti ceva, acei care scriti comentarii si cititi acest sait, sa nu fiti indiferenti, totusi e satul nostru, satul cu care ne mindrim si trebuie sa o facem in continuare, sa fim mindri mereu ca suntem din satul Pelinia.
    Stimate Dle viitor Primar poate ar fi bine sa atrageti atentia la ce se poate de facut in sat pentru copii si pentru tineret, caci vedeti ca toti pleaca la oras, cu gindul ca in sat n-au ce face, trebuie de atras cumva sa se intoarca in sat dupa studiile facute la oras, totusii copiii sunt viitorul nostru, viitorul tarii...
    15. Un sfat tot as da>sa fie pus o lada sau la primarie sau la posta sau undeva in centrul satului unde lumea sa poata sa puna problemele relatate pe o foaie, chiar fiind anonimi, poate sunt rusinosi sa spuna in fata ce probleme au si vor in sat sa se rezolve, astfel pe o foaie se poate de scris si de atras atentia la ideile si problemele lor.
    Dragi Parinti, dati-mi voie sa ma adresez si la Dumneavoastra ca parinti, aveti grija de copiii Dvs., atrageti atentia la educatia lor si invatati-i sa faca cit mai multe fapte bune, mult depinde de ei si de voi in satul nostru, aceeasi hirtie aruncata pe drum, aceleasi scaune stricate din park, acelas muc de tigara aruncat unde nimeresc etc.
    Multe depinde de noi Toti.
    Succese mari. (continuati cu propuneri si idei, eu am mentionat doar citeva din centrul satului ce se vede de la o distanta cind intri in sat)

     
  49. ALIONA Says:
  50. Curaj Titus,capul sus si mergi innaite.Nu asculta toate prostiile in adresa t.,Noi te cunoastem de o persoana intelegenta,responsabila si calculata.Sa te ajute D-zeu in turul doi si arata tuturor de ce esti in stare.

     
  51. Anonim Says:
  52. curaj si bafta,Titus

     
  53. Anonim Says:
  54. Asa sa fie.....

     
  55. Anonim Says:
  56. Chiar sunt niste idei fosrte bune.....

     
  57. Doamnelor din primarie,ati uitat cum o cheama pe nanasa lui Titus?Ma scuzati,dar nu ma-as intoarce pentru nimic in lume la 2-3 mii,stati fara grija din partea mea.Apropo nici fini nu are care le-ar interesa vre-un post din primarie.

     
  58. Anonim Says:
  59. DOMNULE "Anonim Says:
    Posted on 15 iunie, 2015 22:24".........Ceea ce scrii da dovada de putin intelect....ar trebui sa scrii o carte de povesti....nu alta....Succese in turul 2 Titus!!! Noi te sustinem!!!

     
  60. Anonim Says:
  61. Foarte argumentat comentariul de nai sus si tu ai studii superioare in Moldova se pare...Saracia it place saracie o sa mananci dimineata pe paine.. Eu chiar sper din tot sufletul sa castige Titus al tau, ca altfel cum iti vei invata lectia ?! Citeste experimentul Pavlov..

     
  62. Admin Says:
  63. Un comentariu ce este postat în toate articolele (copy/paste) se cheamă spam. Peste tot, acestea sunt eliminate. Noi am lăsat originalul.

     
  64. Anonim Says:
  65. Ma uit ca comenteaza aici cui nu ii este lene! Mii greats sa citesc toate comentarii astea,si va mai tineti destepti cu scaun la cap,degradati stii doar sa birfitii pe nedrept si sa injurati din pod! Si poate a ajunge Titus primar si am sa vad atunci toti prostii si proastele care au comentat ce vor spune! Da ordinea din primarie trebuie de inceput ,sunt si femei destepti care isi vad de lucru da sunt niste tipe care numai cheltuie oxigenu din primarie si rod fundul de scaun, degradatelor,ati ajuns in primarie da a ntea in fund,cu Bani si nu mai stiu ce,mai bn va baga la in loc de munca in cimp,ca nui de voi munca. Normal ca in afara de doamna Raisa doamna Liliana si cred ca mai sunt doamne care ar merita postu,da nu analfabetele ce comenteaza bogurile ( al'de asistenta social) afaaaara!

     
  66. eu Says:
  67. Admin. Teoeretic daca modifici mesajul initial si cu un cuvant nu este spam...eu am modificat mesajul initial deci te rog sa nu il mai stergi mai ales ca te pretinzi neutru... Lasa lumea sa stie realitatea

     
  68. Anonim Says:
  69. Realitatea cum o vad eu... cred ca s-a votat gresit pt functia de primar si am sa o spun argumentat de ce consider asa...Sint cateva realitati pe care daca le-ati intelege poate NU ati fi atat de sarci si prapaditi, mai oameni buni..
    1. Titus al vostru este el insusi un im fara vanu, dar cand zic fara bani am in vedere ca el pantofi noi nu si-a cumparat de cativa ani - dovada: uitati-a la pantofii lui de curiozitate oare peste cativa ani de la mandat ei o sa fie aceeasi?..
    2. Saracia in care traieste un om cu"studii superioare" e cu atat mai periculoasa cu cat omul sarc si invatat are o groaza de frustrari si vrea sa le inlature pe seama la sateni: dovada:sa va uitati la pantofii luiTitus dupa 2 luni de mandat vor fi noi si cumparati pe banii vostri
    3. Un pic de logica pentru pseudo-intelectuali gen profesorasi de tara si educatori de gradinite, s.a alegatorii luiTitus (gen administratorii acestui sait) sa nu dam nume ... Uite Titus al vostru NU e sustinu de niciun partid asa-i, asa ca nu are partid in spate sa ii dea macar un leu.. dar bani la primarie nu-s si nu-s chiar deloc... cu alte cuvinte seiful ii gol... Tu profesoara de nota 6-7 care l-ai votat pe Titus (ca da ca erai de 10 la institut iti gaseai un post la oras) te-ai gandit cat costa sa faci 100 de metri de drum? De unde o sa iti ia tie Titus bani sa faca 100 de metri de drum sau orice altceva in sat? El are 3 variante pe lege:
    1a. Ia bani de la partidul care e la putere - imposibil, pt ca nu il sustine niciun partid la putere
    2.b. ia bani de la raion - imposibil pt ca el nu are nicio sustinere la raion consiliu raional e al lui Renat si a PDM, iar singurul consilier raional din Pelinia in urma alegerilor, repet unicul este Vasile Morogai, contracanditatului lui Titus, ala despre care Titus vb prin sat ca el vinde la perdele si nu are studii superioare comparativ cu Dansul Dl.Coate Goale. Dupa aceste vorbe voi cam cat credeti ca o sa primeasca sprijin de la raion acest Titus?
    3c. Bani de la locuitorii Pelinia - posibil si probabil .. cum prin marirea impozitelor si taxelor locale ca is cam multe...prin economie la iluminat, salybritate publica prin vinderea rezervei de terenuri cu alte cuvinte pe spinarea acelora 800 si ceva de alegatori si mai ales pe spinarea celora care Nu l-o votat... Asta o sa faca Titus a vostru,dragi votanti, dragi pseydo-intelectuali cu salariu de 1000 lei, mai pe scurt dragi muritori de foame...
    Si in sfarsit singura persoana (de fapt erau 2) care putea sa faca ceva pentru satul acesta pt ca avea si inima curata, si bani, si sustinere (si nu vb de Bagrin si nici de comu-socialisti) si principal dorinta tare, tare mare sa faca ceva frumos pt sat - Vasile Morogai si Rodica Catana (ambii sustinuti de partide mari si cu bani alocati pt sat) voi ati dat-o cu piciorul si prin asta ati ales inca 4 ani sa sugeti degetul mare de la mana stanga in saracie lucie si in propria lipsa de inteligenta...

     
  70. Anonim Says:
  71. O tara întreaga poarta pantofi ca ai Domnului Sarateanu.Din munca cinstita nici tu nu încălțăi altii.

     
  72. Anonim Says:
  73. Partidele mari ale lui Morogai si Catana au jefuit bancile si au pus in genunchi oamenii. Ajutor de la ei mu aștepta.

     
  74. Anonim Says:
  75. Omul nu se apreciaza dupa pantofii pe care ii poarta,
    "hainele te fac domn sufletul te face om"

     
  76. Doamne fereste! Oameni buni, chiar ne se poate de comentat calm, fara ofense?! Si daca e sa fim onesti, schimbarea incepe de la fiecare dintre noi. Educati copiii in spirit familial, oferiti-le posibilitatea sa invete lucruri bune, pastrati curatenia in jurul vostru, fiti mai buni si mai sinceri. Indiferent de cine va fi primar, voi vreti sa faca totul de unul singur? Daca vreti o schimbare, foti voi schimbarea! Si nu va mai insultati atit, ca la asta toti se pricep. Sintem din acelasi sat, haideti sa dam dovada ca sintem oameni!

     
  77. Anonim Says:
  78. bine spus)) acum ca tot vorbiti doar de Titus, poate treceti cu subiectul la alt candidat?, daar stai, aveti frica ca va cistiga, si tot il birfiti, AR FI PERFECT ca sa se schimbe aici regula si sa nu se posteze din spatele "anonimului" si sa poata sa se conecteze prin retele de socialiare doar, sa vedem atunci citi vor avea curajul sa scrie ceva

     
  79. Nika Says:
  80. D-na pur si simplu incearca sa va deskida okii si sa observati ce are D-nul Titus acuma pe el si ce va avea dupa ce va cistiga postul de primar (nimik rau)*****Dupa cum am inteles Dumnealui nu locuieste in sat****deci eu cred ca o sa inceapa cu aceea ca trebuie sa-si construiaska o locuinta unde va trebui sa traiaska mai aproape de postul de munca******Pentru asta ce trebuie vati pus intrebarea????Un teren gol sau o casa si multi multi bani care credti ca de unde o sai ia *****desigur din buzunarele oamenilor****

     
  81. Anonim Says:
  82. Mai aveți de bătut toaca? La munca sa mergeți! Nu- l mai lingeți atit pe Sarateanu!

     
  83. Anonim Says:
  84. eu cred ca Bagrin trebuie sa-si creasca nepotii acasa incetisor .....cui ii trebuieste pensionaru ista? de 20 de ani tot sta si nu face nimic pentru sat numai da noroc cu lumea :D , stadionu si parcu au fost facute din proiecte cistigate ,
    eu unu nu-am participat la alegerile din turul 1 , dar acum ma duc cu toata familia + 3 voturi pentru Titus ! sa fi fost altul in turul 2 Morogai sau Zaiet ii votam pe ei ...numai nu mosneagu ista :D multumesc! ))

     
  85. Anonim Says:
  86. aa si am mai uitat una !! mereu la primaria nu poti plati internetu , stau proastele celea si bat capu , nu lucreaza programa nu lucreaza una alta , numa incalzesc locul degeaba !!!!! Eu unul vreu schimbare!!!!!!!!

     
  87. Anonim Says:
  88. va preocupa faptul ca Titu isi va construi o casa in sat,dar apartamentul de sute de mii de euro a fetei primarului actual pe ai cui bani s/a luat...ajutoare pentru copiii saraci din sat nu sunt,dar pentru nevoile personale se gasesc

     
  89. Anonim Says:
  90. uitativa bai la voi in farfurie si incetati sal mai birfiti pe Domnul BAGRIN GHEORGHE ca nu are apartament de mii de euro nu vorbiti ce nu stiti ...mai dativa seama ca sunteti maturi dar nimik respect si stima din voi .....si ce o sa faca Sarateanu comunistu ... sa unit cu comuniste si iata inca 4 de comunism iata ce va fiii ginditiva bine oamenilor

     
  91. Anonim Says:
  92. Multi dintre noi ne-am dori o tinerete eterna,adică Tinerete fără batrinete si viața fără de moarte.Imposibil! Odată cu înaintarea in virsta scade randamentul omului, puterea lui de a se concentra, de a sistematiza si chiar de a memora.Omul ajunge intr-o situație de dependentă si de pierdere autonomiei personale.Mai pe scurt îmbătrânire este o regresia la virsta copilăriei.Oare mai are satul nevoie încă de patru ani de stagnare?!

     
  93. Anonim Says:
  94. Bafta celui ce va cistiga turul 2.......are foarte multe de facut.....succese....

     
  95. Anonim Says:
  96. Multa bafta!!!

     
  97. Anonim Says:
  98. Dragi copii și maturi ai satului Pelinia citind comentariile de mai sus mi-am dat seama că D-voastră nu sînteți de vină de vorbele scrise murdare . E cert că v-au adus la starea dată. Și de vină este doar unul , și anume pensionarul satului . Sa-i dea D-zeu sănătate și minte , ca în ziua alegerilor altă dată să nu facă tur-retur la toate stînele din localitate ca să aducă ciobenii la alegeri , impunîndu-i să aleagă pentru el (aciasta este agitație în ziua alegerilor, ceia ce nu se permite după lege). Dacă omul acesta nu ar fi perdut simțul măsurii , azi spunea :- Vă mulțumesc că mi-ați acordat încredere o perioadă atît de îndelungată , eu din punct de vedere a sănătății nu mă simt chiar bine , și cedez în beneficiul satului . Dar satul va alege pe cine va dori . De făcea fapta dată apoi avea respectul satului ! De vre-o trei ani de zile am încetat să-l respect com-plet , dar îi respect vîrsta , și nu doresc sa spun ceva murdar , nu-mi permite educația . Cîndva a muncit Bagrin, de la ajutor de tractorist , brigadir și poate nu i-a fost ușor , dar a uitat că l-au ridicat și l-au ajutat oamenii , deoarece inițial nu a fost din regi ca să murdărească un copil al satului în așa mod . Eu repet , că și azi nu este tîrziu , ca Gheorghe Bagrin să rămînă Om , și să fie primit peste tot în sat cu plăcere , dar nu cu scîrboșenie . Fii mujic Bagrin ! Tu nu mori de foame ca să te faci de rîs în așa formă , eu î-ți spun din suflet . Nu impuneți copii să se murdărească unii pe alții ! Nu vorbiți prostii de angajații primăriei , nu poate nici Titu și nici nimeni să dea afară oameni nevinoveți de la lucru . Ca să eliberezi omul trebuie să ai motiv serios. Și nu cred că toți în primărie au asemenea motive , și apoi oricine ar nimeri acolo trebuie să lucreze cu cineva . Comandantul fără armată nu este comandant. Nu sînt membru a nici unui partid , dar nu murdăriți partidele , deoarece în ele sînt oamenii satului , rudele , colegii,prietenii voștri . Nu căutați culori că o să risipiți satul . Nu cred ca Bagrin să facă o concluzie , dar ar fi bine pentru voi copii ai satului , pentru sat , pentru stat că nu s-ar cheltui banii pentru al doilea tur , și pentru Gheorghe Bagrin , care în cazul dat nu ar perde respectul satului, ar rîmîne Om cu demnitate personală și cu simțul măsurii , adică pînă aici . Odată fiind cu el la o înmormîntare , el s-a exprimat :-Oare cît îi trebuește unui om ? Cît Gheorghe îți trebuie să fii om , și să nu impui cuiva ceva?
    Nu sînt cel mai deștept , și nu-i dau sfaturi , deorece sînt mai tînăr , și să mă erte el și toți ,dacă nu am dreptate , dar eu așa văd lucrurile .

     
  99. Anonim Says:
  100. Dacă Știai sa citește printre rânduri descopereai, ca ce le spuse nu au nici in clin , nici in mâneca cu bătrânii satului.

     
  101. Anonim Says:
  102. MAi bine cautativa de treburile voastre si nu va ma implicati in viata altora ce a zis sau ce nu a zis de unde a pornit viata sau unde sa oprit asa nu poti sa interzici nimanui asa ca BAFTA Domunui BAGRIN GHEORGHE in turul doi ...succes si Doamne ajuta ...

     
  103. Anonim Says:
  104. Dar tu , cum îi cauți viața lui Titus , părinții cărora sînt oameni la locul lor , și familiști și oameni cu studii superioare , cinstiți și curați făță de fiecare copil pe care l-au învățat .Voi le înscrieți teror și nuștiu ce , din nou prin minciuni . Cele trei puncte din mesaj sînt caracteristice părții ascunse ale veții voastre , dar aici merge vorba de viața satului nu de a D-voastră cu Gheorghe Bagrin .Și nu ne căuta treburile noastre . Cine a scris mai sus a scris foarte corect , dar trebuie să poți citi și să poți înțelege.Și să dispui de demnitatea indicată de omul de mai sus.

     
  105. Anonim Says:
  106. Sarateanu nu te descuraja, fii barbat barbat si mergi cu fata in sus mai departe,Ca guri cascate tare-s multe-n Pelinia.

     
  107. Anonim Says:
  108. Autorul:BagrinGheorghe in filmuletul pentru batrini "La-s cati arat eu".

     
  109. Anonim Says:
  110. Indiferent, va cîștiga Titus Sarateanu ori nu ,dar a dat dovada de demnitate, intelepciunea si omenie.A știut a vorbi simplu si modest cu toți oamenii satului, de la opinca pina la vladica.A tratat cu respect chiar si pe aceeași ciobani, ca si ei sint oameni si au aceleași necesitate ca si noi, le-a acordat onoarea măcar odată in viața sa- si exercite funcția de alegător.Modalitatea prin care si-a expus platforma sa si modul de a comunica cu oamenii a impus respectul întregului sat.Noi , cei tineri, consideram ca interesul îngust nu trebuie sa ocupe loc in viața noastră.Sa nu ne potrivim la unii care caută un loc călduț sub soare! E in putera noastră sa facem schimbarea , sa facem satul prosper si admirat de toți .

     
  111. Anonim Says:
  112. de unde o sa ea un primar fara partid bani de a face ceva in sat.. de unde?? ce poate face un primar care nare consilieri?? un primar care acum se roaga de unele partide s il sustina... straniu cum a sa aduca Titu schimbarea... Cu ce bani?

     
  113. Anonim Says:
  114. Dar oare de unde iau alti primari bani pentru a face schimbari in localitatile unde sint alesi, ce le scot din buzunar? Nimeni nu activeaza de unul singur este Consiliu Raional, bugetul satului, bugetul national, fonduri europene etc. De-ar dori sa faca schimbarea cineva ca are cu ce. Oare Morogai cu Catana ci acelasi d.Bagrin au alte surse?! Lasati sa cistige schimbarea, ca ce a fost am vazut, ce va fi e interesant sa aflam. Votati, macar acum, ... cu capul!

     
  115. Anonim Says:
  116. Cu răbdare si chibzuință si din piatra seaca se poate scoate apa.

     
  117. Anonim Says:
  118. oameni buni dar de unde a luat d. BAGRIN bani doar el tot este independent atita va impiedecati de TITU lasati ca cu ajutorul Domnului o sa fie ceva schimbari si la noi in sat.

     
  119. Anonim Says:
  120. De exemlu eu tot is pentru Titu este un om simplu care stie a asculta orce om care are probleme si le stie a analiza trebuie sa-i dam o sansa cum li-am dat si la alti primari.

     
  121. Anonim Says:
  122. da cu proverbe nu faci achimbare.. Consiliu raional e al lui usatii si pd.. fonduri europene nu iti da nimeni daca nu ai sustinere. asa ca lasati lirica. fiti realisti

     
  123. Anonim Says:
  124. Un car de ani ați jucat dupa lirica cuiva si acum cind vrea un tânăr sa se apuce de un lucru bun ,sinteti in stare sa-l rupeți in bucati, numai ca nu-i dintre ai vostri.Cind oare o sa va mai ginditi si la acei mai nevoiași ca voi numai la bogății si la pantofi de mii de lei va ginditi.Va place sa geamănul satul sub talpile voastre. Asta o vreți?

     
  125. Anonim Says:
  126. titus e băiat tînăr, energic, cu perspectivă. are studii în domeniul juridic şi economic. dar d. bagrin e timpul să se bucure de pensie.

     
  127. Anonim Says:
  128. am citit părerile de mai sus şi am hotărît să-mi expun şi părerea mea. politica e chestie foarte murdară şi nu se merită să murdăriţi oamenii în halul ăsta. măsuraţi cu faptele.oare chiar nu vedeţi că nu se scihimbă nimic spre bine în sat? e puţin spus "nu se schimbă" - chiar nu se face nimic în sat. avem primărie pentru a da certificate diferite şi primar pentru a le semna.în rest-totul e mort. mă durea sufletul şi-mi era ruşine pentru satul nostru cînd seara mă întorceam în sat de la bălţi: grinăuţul luminat, corlătenii la fel, pelinia-beznă. de ceva timp se mai aprind şi la noi becurile pe strada centrală. jumătate de lună şi peste o seară. costea bîndiu mai mult a făcut pentru oamenii din sat decît d. bagrin împreună cu toate doamnele din primărie.nu vă temeţi de oameni noi, tineri, care vreau şi pot să facă lucruri bune pentru sat. copiii sînt oglinda părinţilor. cine nu-l cunoaşte pe mihail romanovici sărăteanu?să dee domnul şi copiilor noştri aşa profesor de fizică cum am avut noi, cei trecuţi prin sufletul lui.de ce credeţi că titus e mai rău?primarii puşi de la partide au angajamente faţă de partid-să stoarcă cît mai mulţi bani din sat. independenţii nu se închină la nimeni.d.bagrin a fost cu vre-o 3 partide şi acuma credeţi că e independent?da, cînd s-a da balaia în scrînciob. de unde titus o să ee bani? cap să ai, că bani se găsesc. dar d.bîndiu de unde a luat bani? din proiecte, investiţii. atîtea fonduri şi organizaţii europene (şi nu numai) sunt gata să ofere ajutor şi susţinere pentru dezvoltare în special a satelor, dar pentru a obţine aceste proiecte trebuie să ai dorinţă şi capacităţi.ceea ce nu este la d.bagrin şi echipa lui.dragi pelenieni, de ce nu-i susţineţi pe oamenii care vă vor bine?care nu le este indiferentă soarta satului?numai după ce pleacă din sat vă aduceţi aminte de ei,vă lăudaţi că vă este consătean sau apelaţi la ajutorul lor.lăsaţi tinereţea să meargă înainte.pe d. bagrin lăsaţi-l şă se odihnească că arată foarte obosit şi merită odihnă. iar persoanei căruia i-au trezit interes pantofii lui titus a-şi întreba-o: de cînd inteligenţa,capacităţile şi cunoştinţele omului se măsoară cu starea pantofilor? mihail lomonosov (dacă nu cunoşti cine este, citeşte în google) a mers la moscova din siberia pe jos şi desculţ, fără bani şi numai cu o carte... pe 28 iunie rămîne să vă alegeţi soarta...

     
  129. Anonim Says:
  130. Mda Votatil pe Titus si o sa vedeti cine e el ce bandit e el si la primarie o sa fie bar non-stop ....si atuncea o sa ziceti de ce na ramas GHEORGHE BAGRIN sau altcineva OAMENI BUNI dativa seama cine e el nu cine au fost parinti lui ......si ce bandit are el in spate care vrea sa cumpere satul cu baniti ...Oameni buni fiti atenti la alegerile din 28 iunie si nu va lasati cumparat de TITUS ca cind vb cu o persoana el fumeaza si miroasa a bautura de el ..rusine sai fie macar de parintii dar nu de un sat intreg.......

     
  131. Anonim Says:
  132. Dar tu cine esti ?Ti-ai întrebat vre-o data? Ce te zbati ca Peștele pe uscat ?

     
  133. Anonim Says:
  134. eu nu l-am văzut niciodată pe titus beat. și cei care scriu aceste prostii se vede că au ce pierde. cred că sunt din echipa lui bagrin de nu vreau nici în ruptul capului să se schimbe puterea. omul nou vine la locul nou, în primul rînd, cu un audit. cei care sînt curați în fața legii n-au de ce să se teamă - au să lucreze mai departe. iar cei care sînt implicați în dîferite prostii e clar ca buna ziua că nu vreau să se schimbe primarul ca să nu iasă multe de toate la suprafață. doar o să răspundă în fața legii toți, nu numai primarul. de ce nu se schimbă nimic în sat? de ce nu se investește nimic în infrastructură ca satul să se dezvolte? nu-s bani? minciuni! orice gospodar, dacă e gospodar, are rezerve de bani în casă și își planifică cum să aranjeze gospodăria. în cele mai mici și păcătoase sate se fac shimbări, primăria investește, dar la noi nimic deoarece se fură ca în toată țara. nociodată n-o să cred că așa sat mare și bogat că pelinia nu are bani. shimbați primarul și o să apară și banii.

     
  135. Anonim Says:
  136. Oameni buni nu dati voi la banditi sa ne coonduca satul .....chiar toti vinitici trebuie sa conduca satul acesta mai bine fara nici o schimbare in sat decit cu un OGARI ca TITU bantitilor ce sunteti ...Am impresese ca satul acesta se lasa vindut de Titu trezitiva oameni buni

     
  137. Anonim Says:
  138. Matraguna Neagră vrea sa ne îngroape viitorul copiilor noștri.Votati Chibzuință,Responsabilitatea,Transparenta si Schimbarea!

     
  139. Anonim Says:
  140. dupa ce scrie cineva de bine despre Titus repede apare cineva si scrie ceva total opus si contra dumnealui ...
    jos pensionaru !drumul din fata muzeului si vizavi de casa de nunti de zeci de ani sta nereparat (

     
  141. Anonim Says:
  142. Persoana ,care il ponegreste pe TITUS SARATEANU se vede ,ca are multe pacate ,ca are frica mare ca se poate schimba conducerea...! Oamenii civilizati clar ca sunt pentru schimbare ,pentru lucruri frumoase,pentru prosperitate ...!!! TITUS este o persoana intelegenta !!! Nu va uitati la aceea ce scrie MATRAGUNA NEAGRA !!! IL VOTAM pe TITUS ,neavind frica de nimic !!! SUCCESSE !!!

     
  143. Anonim Says:
  144. Succese mari pentru TITUS Dumnezeu sa te ajute!

     
  145. Anonim Says:
  146. Succese mari pentru TITUS Dumnezeu sa te ajute!

     
  147. Anonim Says:
  148. Duminica este momentul hotărâtor pentru tinerii si pentru toți locuitorii satului.Trebuie sa ne gindim ce e bine pentru familia fiecărui ,ce e bine pentru bătrânii satului si ce e bine pentru copii noștri ca ei sa-si găsească rostul lor la ei acasă.Sa nu ne temem de schimbare.Odata si odată trebuie s-o facem!Duminica votam Sarateanu!

     
  149. Anonim Says:
  150. Lasatil pe Sarateanu in saratura lui ca deacuma nu se mai face agitatie asa ca o sa vedem mine cine si ce va face in sat .....Succes

     
  151. Anonim Says:
  152. Titu va face pentru sat la fel ce a facut in acei 7 ani si cu mii de locuri de lucru schimbate ...asa ca lasal sa se duc deacuma la prasit nu la primarie .....cai un alcagolic ...ca un om care vrea primar nu sta cu berea si cu tigara in gura si invita oameni la Alegeri rusina nare ....

     
  153. Anonim Says:
  154. Mari succese pentru domnul Gheorghe si Doamne ajuta .....bafta si mult curaj

     
  155. Anonim Says:
  156. Curajul si Intelepciunea domnului Sarateanu vor ajuta oamenii satului sa facă alegerea corecta. Sus capul, Sarateanu!Chiar de nu cîștigi , pierderea i-a satului si nu a ta!

     
  157. Anonim Says:
  158. Sarateanu , nu uita ca cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oamenii care au continuat sa ÎNCERCE , chiar si atunci cind se pare ca nu mai este nici o speranța.Bafta!

     
  159. Anonim Says:
  160. FELICITARI TITUS SARATEANU!!! NOI, PELINIA ..TE-AM VOTAT.....AVEM INCREDERE IN TINE....SUCCESE SI BAFTA!!!

     
  161. Unknown Says:
  162. Salut tuturor din Pelinia,hai sa nu ne certam dar s speram ca Titus o sa faca ordine in sat ! El a vorbit cu oamenii,el a promis,el a spus ca va face. Are parinti detreaba este din familie desteapta. Eu nu vreau sa zic nimic de rau sau de bine. insa sper ca Domnul primar actual sa se gindeasca la toti cei ce lau votat ! inclusiv si eu ! Titus daca ne dezamagesti nu ne jucam cu tine m mult) EU CRED IN EL ! acum Titus esti ales fa colb... ))) bafta

     
  163. Vlad Says:
  164. Sarateanu face colb , nici nu se vede saracu ..

     
  165. Anonim Says:
  166. Săracu de tine, ca multă minte nu iti ajunge!

     

Trimiteți un comentariu

Abonează-te aici

Plai moldovenesc - Sârba de la Pelinia

Etichete

evenimente (22) Pelinia (13) persoane (11) stiri (11) locuri importante (8) opinii (6) concurs (4) alegeri (2)